Zadnje čase je veliko govora o predčasnih volitvah. Medtem ko stranke opozicije pozivajo k predčasnim volitvam, pa poslušamo floskule s strani desnice, da volitve ne bi rešile ničesar. Da bi bila epidemiološka slika še slabša in podobne nebuloze. Seveda nič od tega ne drži, da pa lahko prinesejo volitve precej novega vetra in drugačen odnos, pa so ZDA en tak lep primer. Ko je bil na oblasti Trump se je neuspešno soočal z virusom, medtem ko je Biden prevzel drugačno retoriko in stvari so se začele takoj urejati.

Desnica se bo oklepala oblasti kot pijanec plota. To je vsakomur jasno. Če bo treba bodo obtožili vsakega državljana, da je kriv za stanje v Sloveniji, namesto, da bi si priznali, da so “zajebali” v tej “bitki z virusom”.

Da je od začetka težava v njihovi komunikaciji. Da je od začetka težava v njihovem odnosu do državljanov. Da je od začetka težava v njihovem nenehnem spreminjanju odlokov. Da je od začetka težava v njihovih grožnjah. Da je od začetka težava v tem, da tej ablasti ne zaupajo državljani – tistih 20 odstotkov podpornikov vlade pač ni večina v državi.

Podobno je bilo v ZDA. 3. novembra 2020 so prišle v ZDA volitve. Trump je izgubil in Biden je zmagal. Če je bila Trumpova politika politika razdvajanja, pa se je to zelo kmalu po tem, ko je Biden prevzel predsedniško mesto spremenilo. In sedaj niso več dogodki iz ZDA vsak dan v medijih, prav tako je bitka z virusom dobila precej drugačno vsebino kot jo je imela pod Trumpom.

Če kdo trdi, da volitve v Sloveniji ne bi nič spremenile – se moti. Precej bi spremenile. Dobili bi jasno sliko o podpori volivcev različnim strankam – predvsem imam v mislih tiste, ki so kolaborirale in tako izdale svoje volivce. Veliko strank bi odletelo iz parlamenta in karte bi se na novo premešale.

Tisti najbolj glasni in pogumni bi izgubili svoje stolčke in to je težava – zato se nekateri tako izogibajo predčasnim volitvam in raje vladajo z odloki, ker nimajo dovolj podpore v parlamentu. No, po drugi strani pa bi SMC, Desus in verjetno še kdo odletel iz parlamenta in posledično je potrebno izkoristiti vsak trenutek v vladi, da imajo nekateri korist od tega. In glede na dogajanje v zadnjih 19 mesecih bo potrebno veliko forenzikov, da bodo raziskali vse te mahinacije v tem času.

Ja, volitve rešijo marsikaj. In za 4806 mrtvih je odgovorna vlada, ki se ni znala soočiti z virusom in ki ni znala potegniti pravih potez. Ta vlada je daleč najslabša vlada v vsej zgodovini Slovenije in njihovo vladanje bomo odplačevali še dolga leta.

Je vlado strah protestov