Vlozni listi za starostnike v DSOjih odlocali o tem kdo ne bo delezen bolnisnicnega zdravljenja Vlozni listi za starostnike v DSOjih odlocali o tem kdo ne bo delezen bolnisnicnega zdravljenja

Za Covid-19 dodatke v bolnicah so se delili milijoni / študentke in študenti 5. in 6. letnikov naj bi delali zastonj

Leto in pol so zdravniki prejemali Covid-19 dodatke. Številke, ki so enormne in prikažejo kako se je “delilo” denar. Tudi neupravičeno, kar v zadnjem času vse pogosteje prihaja na dan. Ker je Slovenija sedaj v 4. valu in imamo najslabše stanje na svetu, se je minister Poklukar domislil, da bi imele študetnke in študetnje 5. in 6. letnikov medicinske fakultete “klinično prakso”, kjer bi brezplačano reševali situacijo v kateri smo.

Dodatki, ki so jih dobivali “kadri” v bolnišnicah niso bili malenkostni. Ogromni zneski so bili namenjeni za Covid-19 dodatke. Vendar sedaj, ko je kriza ogromna, bi minister Poklukar vpoklical študente višjih letnikov, ki bi jim pomagali pri obvladovanju sitacije, ki ji očitno niso že dolgo časa kos.

Seveda bi študetnje to počeli zastonj. Verjetno bi njihovi “nadrejeni” na kovid oddelkih prejemali bogate dodatke kot so jih do sedaj, kajne? Saj je to tako mišljeno, kajne minister Poklukar? Sicer bi pričakoval, da se temu ne bo reklo “klinična praksa”, ki je seveda “prostovoljna”. Predvsem pa me skrbi kaj se bo zgodilo s temi študenti in z njihovo prakso, ki bi jo sicer morali opravljati?

Ker se vlada in njene strokovne skupine niso pripravile v 19 mesecih na razmere, je sedaj vse preloženo na ramena študentov. Ja, to je ta Slovenija, kjer bodo za številne smrti zaradi nepripravljenosti na razmere krivi vsi drugi, samo tisti, ki so zavozili celotno situacijo pač ne bodo.

Vlozni listi za starostnike v DSOjih odlocali o tem kdo ne bo delezen bolnisnicnega zdravljenja

Komentarji so zaprti.