Ali ste vedeli, da morate, če naročate hrano preko dostavne službe, izpolnjevati PCT pogoj? Gre za novo norost te vlade, ki se ne zna soočati z epidemijo in zaradi tega nastradamo državljani Slovenije. Ne, ne gre za šalo. Dejansko mora restavracija preveriri izpolnjevanje PCT pogoja “dostavnika” in “dostavnik” mora preveriti izpolnjevanje PCT pogoja pri stranki!

Pogoj PCT morajo izpolnjevati vse osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji. To je ta del odloka, ki določa to.

Čeprav je bil ta odlok že tudi prej v uporabi, pa so se očitno odločili inšpektorji zaostriti ta pogoj in začeli opozarjati restavracije in “dostavnike”, da morajo spoštovati pogoj PCT.

In sedaj malce bolj plastična predstava – si doma. V karanteni. Ne smeš iti ven, ker si pač v karanteni. In ker nekako moraš preživeti in brez hrane se zaenkrat še ne da, naročiš hrano preko “dostavnika”. Seveda so se “dostavniki” že zdavnaj prilagodili jn omogočajo “brezstično dostavo” do vrat. Ampak očitno tega inšpektorji ne razumejo.

V bistvu bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno. Očitno nihče ne vidi dlje od svojega nosu, posledično imamo odloke, ki so nesmiselni in se ljudje borijo proti njim.

Ampak ja, ta vlada dela tako odlično, da smo prvi na svetu – po številu okuženih na milijon prebivalcev v zadnjem tednu. Bravo, kajne?

Vegi prehrana ni veganska prehrana vegi je oznaka za vegetarijansko prehrano