Ministrica Simona Kustec v teh dneh znova dokazuje, da je iz pravega testa za to ablast. Medtem, ko se v Sloveniji dogaja “vojna” med starši, ki “pizdijo” zaradi Covid ukrepov v šolah (maske in samotestiranje) je ona raje “spizdila” v Pariz, kjer uživa in se ne ukvarja s situacijo v Sloveniji. Očitno si Simona Kustec tako predstavlja svoje delovne obveznosti kot ministrica v vladi Janeza Janše. To, da je nesposobna je vsakomur jasno, ampak da nima “jajc”, da odstopi in prepusti reševanje situacije komu drugemu, pa je izpod vsake kritike.

Ministrica Simona Kustec je tista ministrica, ki nima nikoli časa, da bi se ukvarjala s problematiko njenega resorja. Je tista ministrica, ki je “zajebala” celo generacijo športnikov, ker se ni “borila” za njihove pravice, ampak se je uklonila vsemu kar je sprejela ablast. Še več, ona se je umaknila in se je delala, da ne obstaja. Pred časom je bil vzrok za to prebolevanje Covida, še prej je “spizdila” v Tokio in tam navijala, namesto, da bi se ukvarjala s situacijo v Sloveniji in s svojim resorjem.

Ampak ja, očitno je bil takšen dogovor z Janezom, da ji bo pač dal mir, ona pa bo po svetu hodila na naše stroške, šolstvo pa bo pač prepustila “trgu”. Da bo hodila na dogodke brez mask in se bo potem opravičila in vse bo v redu. Nekateri si svoje “poslanstvo” predstavljajo precej napačno očitno.

Škoda, ker Simona Kustec ni zaposlena v privatnem sektorju. Me zanima koliko časa bi jo delodajalec gledal in prenašal, če bi na tak način opravljala svoje delo kot ga opravlja kot ministrica.

In ja, “ona se je naredila Francoza” dobi pri njej povsem pravi pomen. Namesto, da bi se soočila z vsem sranjem, ki so ga sprejeli in zaradi katerega so starši na nogah, se ona raje odloči za pot v Pariz in uživa tam na naše stroške. Na srečo bo kmalu konec njene sreče, ampak škoda, ki jo je naredila na generacijah otrok v svojem mandatu bo nepopravljiva.

Če bi imela vsaj malo ponosa, bi danes napisala odstopno izjavo in priznala, da je nesposobna in da ni primerna za čevlje v katere je stopila. Ampak seveda ne bo. Raje bo šla še na kakšno potovanje na naše stroške in se delala, da je v Sloveniji v šolstvu vse v redu.

Žalostno je, da je lahko v vladi toliko nesposobnih ministrov – ampak, ko je Janez na ablasti, je to realnost.