Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) je objavil zanimiv grafični prikaz za vse nasprotnike cepljenja. Na grafu so podatki o odstotkih cepljenih v različnih državah in število smrti na milijon prebivalcev v zadnjih 14 dneh. Zelo preprost graf, ki pa je močno poveden in ki dokazuje, da nasprotniki cepljenja niti ne vedo kaj pišejo in kaj govorijo, ko zagovarjajo “svoje stališče”.

Včasih so številke zelo povedne. Ampak številke, ki imajo svojo osnovo in niso plod “fantazij fejsbuk strokovnjakov”, ki brez sramu širijo teorije zarot in posledično strašijo tudi tiste, ki niso povsem prepričani v prednosti cepljenja.

Ti “strokovnjaki” so glasni in človek dobi občutek, da jih je veliko.  V resnici jih ni veliko, ampak delujejo zelo homogeno. Nekdo nekaj objavi in potem vsi delijo to naprej, ker pač morajo verjeti vsakomur, ki “potrjuje” njihovo mnenje. Resnica je sicer malce drugačna. Tisti, ki se ne strinjajo z njimi ne gredo v konfrontacijo z njimi – ker je to izguba časa,

Kako boš človeku, ki se je odločil, da se ne bo cepil karkoli razložil. Oseba se je odločila in sedaj išče rešilne bitke, ki bi ji pomagale, da potrdijo njeno odločitev. Pa čeprav gre za “fakenews”, pa čeprav gre za lažne podatke, pa čeprav gre za “debunkane” zgodbe, ki krožijo po internetih. In na koncu te osebe najdejo nek video in je to za njih “zveličana” resnica, ki ji verjamejo in s tem dokazujejo, da ne živijo v zmoti.

Resnično čakam dan, ko bodo ti ljudje začeli izjavljati, da je bog ustvaril človeka, saj jih že veliko med njimi verjame, da zemlja ni okrogla, ampak je ravna. Ker pač imajo svoje mnenje in še niso videli okrogle zemlje. Ja, tako daleč smo prišli v tej bitki.

Spodnji graf naj si vsak sam interpretira in premisli o njem …

stevilo cepljenih in smrti na milijon
stevilo cepljenih in smrti na milijon