Cepljenje Cepljenje

Leta 1972 so v 10 dneh cepili 1.500.000 Slovencev proti črnim kozam

Pisalo se je leto 1972. Dve leti pred mojim rojstvom. Takrat je svet zajela pandemija črnih koz in potrebni so bili ukrepi. Tudi v Jugoslaviji. In takratna oblast je uvedla vojno stanje in karanteno v desetih dneh uspela cepiti 1.500.000 Slovencev in med 15 in 18 milijonov državljanov Jugoslavije. Za posledicami črne kuge je takrat zbolelo 175 ljudi, 35 jih je umrlo. Kaj je bilo takrat drugače kot je leta 2021?

 1. Janez Janša, največji slovenski pesnik, nas je zopet razveselil s svojim umotvorom / #dejavu
 2. EO / etilen oksid “na palčki” za samotestiranje NE zastruplja in NE povzroča raka
 3. 5000 mrtvih / vladi pri upravljanju epidemije »popolnoma zaupa« le 7 odstotkov vprašanih
 4. Za anticepilce je Dunaj 2021 v bistvu Moskva 1991

Če napišem vse, potem sem blizu resnici. Drugačen je bil odnos oblasti do ljudstva. Drugačen je bil pristop k cepljenju. Drugačna je bila komunikacija. Državljani so drugače dojemali črne koze kot pa sedaj dojemajo Covid-19. Predvsem pa takrat ni bilo družbenih omrežjih in zanikovalcev obstoja črnih koz.

Ko se je ob prevzemu oblasti s strani Janeza Janše v Sloveniji vse bolj začel širiti Covid-19, sem bil prepričan, da se bo Janezu uspelo soočiti z epidemijo. Ampak že po parih dneh sem ugotovil, da temu ne bo tako. Da bo on izkoristil epidemijo za svoje “mokre sanje” in da se bo namesto z epidemijo raje spopadal z državljani, ki se ne strinjajo z njim. In nisem se motil. Številke dokazujejo moj prav v tem primeru.

Leta 1972 se oblast v Jugoslaviji ni trudila biti všečna, ampak so za vse veljala enaka pravila. To, da so se cepljenja lotili na organiziran način – preko 570 cepilnih je 0d 28. marca 1972 v delovnih organizacijah, v šolah in na terenu začelo s cepljenjem (vir). Za to so mobilizirali zdravstveno osebje, prav tako pa so striktno preverjali cepljenost za tiste, ki so prihajali v našo državo.

Tega so se lotili sistematsko, kljub temu, da niso imeli “računalniških sistemov” in je bila organizacija vsega precej težja in zamudnejša. Ampak v 10 dneh so cepili 1.479.251 Slovencev, kar je predstavljajo 86,32 % precepljenost. Po dveh mesecih je bilo epidemije konec. In potem pogledamo število smrti zaradi Covid-19 – 5.208 mrtvih.

Ja, to je ta gripica, kajne? In kakšni so sedaj ukrepi? Namesto, da bi reševali situacijo v kateri smo, se ablast raje ukvarja z zamenjavo kadrov po podjetjih, uničuje STA, RTV, lomasti po vseh sferah življenja in nas sramoti pred celo Evropo. In če k temu dodamo še družbena omrežja, kjer ima vsak lahko svoje mnenje, potem nismo daleč od katastrofe.

Že od začetka te epidemije se ignorira stroko in se ukrepa povsem napačno kot priporoča stroka. In v končni fazi je vsakomur jasno, da se pojavijo nasprotniki cepljenja, zanikovalci obstoja Covid-19 in vsi tisti, ki bodo imeli veliko finančno korist, ko ljudem prodajajo “zdravila” s katerimi se bodo rešili Covid-19.

Očitno se, če je volja, da rešiti takšne situacije. Ampak v Sloveniji ni volje, predvsem pa ni želje po tem, da bi se rešila ta situacija, saj potem bi bilo konec vladanja z odloki in bi dejansko morala ablast začeti vladati v skladu z zakoni. Ampak to jim ne diši, saj potem ne bi mogli razmontirati države na prafaktorje. Ker je to njihov zadnji mandat za dolga leta, bodo naredili čim večjo škodo in posledično nas “zapufali” za naslednje desetletje, ko bodo iz opozicije glasni in arogantni kot smo sicer navajeni.

Če bi se komu šlo za dejansko zdravje državljanov, bi se ukrepov lotili drugače. Bi stroki pustili odločanje, predvsem pa bi za komunikacijo dobili verodostojne ljudi, ne pa Kacina in podoben kader, ki bi že zdavnaj moral pristati na smetišču zgodovine.

Cepljenje

 1. Samo da ne bo pomote. Romar ni bil polno cepljen, saj se je zaradi nacina cepljenja (skarifikacija in ne z iglo) po cepljenju cepivo preprosto obrisal iz rane. Ocitno je nekaj cepiva vseeno prislo v njegovo telo in ga zascitilo, saj je tudi sam zbolel z blagimi simptomi. In tako prenasal bolzen naprej. Vglavnem, on je imel sreco, nekateri drugi pa precej manj…
  https://www.24ur.com/novice/tujina/kako-se-je-jugoslavija-spopadla-s-smrtonosno-epidemijo-in-jo-premagala.html

 2. Nadaljevanje tvoje zgodbe
  Do zadnjih primerov črnih koz na svetu je prišlo v izbruhu dveh primerov (eden je bil usoden) v Birminghamu v Združenem kraljestvu leta 1978. Medicinska fotografinja, Janet Parker, je zbolela na Medicinski fakulteti Univerze v Birminghamu in umrla 11. septembra 1978. Profesor Henry Bedson, znanstvenik, odgovoren za raziskave na črnih kozah na univerzi, je storil samomor. Vse znane zaloge črnih koz so kasneje uničili ali prenesli v dva referenčna laboratorija ravni BSL-4, ki ju je imenovala Svetovna zdravstvena organizacija – ameriški centri za nadzor in preprečevanje bolezni ter ruski državni raziskovalni center za virologijo in biotehnologijo VECTOR.
  Svetovna zdravstvena organizacija je prvič priporočila uničenje virusa leta 1986 in pozneje odločila, da se zaloge uničijo 30. decembra 1993. Datum so potem prestavili na 30. junij 1999. Zaradi odpora ZDA in Rusije se je Svetovna zdravstvena skupnost leta 2002 strinjala s predlogom, da se zaloge virusa začasno hrani dalje za posebne raziskovalne namene. Uničenje obstoječih zalog bi zmanjšalo z raziskavami o črnih kozah povezano tveganje; zaloge za odziv na izbruh črnih koz niso potrebne. Nekateri znanstveniki so trdili, da so zaloge lahko koristne pri razvoju novih cepiv, protivirusnih zdravil in diagnostičnih testov. Skupina strokovnjakov za javno zdravje je za Svetovno zdravstveno organizacijo leta 2010 preverila stanje in prišla do zaključka, da nadaljnje skladiščenje v ZDA in v Rusiji za javno zdravje nima nobenega smisla…
  (…)
  Po opravljenih študijah je CDC pod nadzorom Svetovne zdravstvene organizacije 24. februarja 2015 virus uničil.
  Leta 2017 so kanadski znanstveniki ponovno ustvarili virus za konjske koze, kot dokaz za to, da lahko skupina znanstvenikov, brez posebnih znanj in v relativno majhnem laboratoriju, za ne več kot 100.000 dolarjev ab initio ustvari virus črnih koz. To dodatno otežuje sporno vprašanje nadaljnjega hranjenja zalog virusa, saj ga je mogoče znova ustvariti, tudi če so vsi vzorci uničeni. Čeprav so znanstveniki s tem razvojem želeli pomagati pri razvoju novih cepiv in hkrati slediti zgodovini črnih koz, je bilo zelo hitro očitno, da se te metode lahko zlorabijo za zle namene in da zato potrebno lotiti se novih predpisov (!!??)
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Črne_koze
  ——————————————————————
  Cepivo proti črnim kozam je bilo prvo cepivo, ki je bilo razvito proti kateri nalezljivi bolezni. Leta 1796 je britanski zdravnik Edward Jenner dokazal, da okužba z relativno blagim virusom kravjih koz daje imuniteto proti smrtonosnemu virusu črnih koz.
  ——————————————————————–
  1- Cepivo proti črnim kozam so izumili… 176 let pred epidemijo v YU
  2- Stranske posledice cepiva: Srbenje, otekle bezgavke, boleča roka zaradi vboda, vročina, glavobol, blagi izpuščaji, utrujenost
  3- pri cepivu gre za izoliran naravni virus kravjih koz.
  4- epidemija se je končala v 3 mesecih
  5- potreben je bil 1 odmerek cepiva
  5- Ja res v YU je bil zelo drugačen odnos oblasti do ljudstva. Drugačna je bila komunikacija. Predvsem pa takrat ni bilo družbenih omrežjih in zanikovalcev obstoja črnih koz. DA VSE TO, KOT PRAVIŠ, in še: Ljudje so bili pod diktaturo, prestrašeni, prisiljeni in nevedni. V YU si ubogal…
  6- Ljudje niso demonstrirali
  ———————————————————–
  1- Cepivo proti covidu so izumili parih mesecih
  2- cepivo ima še vedno začasno odobritev za uporabo, zaradi nepopolnosti študij
  3- cepivo je popolnoma neučinkovito
  4 -povzroča: smrt, myocarditis, pericarditis, kardiovaskularne, nevrološke in imunološke stranske učinke
  5- ni dosežena čredna imunost
  6- cepljeno je z dvemi odmerki, v teku je tretji
  7- cepivo je GSO
  8- ukrepi trajajo že skoraj dve leti…
  9- … tudi v državah kot so Izrael, Malta, Danska, Portugalska, Nizozemska, Islandija.
  10- PO CELEM SVETU SO MASOVNE DEMONSTRACIJE

  Takole na hitro, za primerjavo…

  1. ti primerjas leto 2021 in leto 1796 … ah, no, dej se malce bolj potrudi

   1. 1- Članek nima nobene zveze z blogom Had. Ne bi komentiral ukrepov Avstrije in Nemčije, …1930…
    2- Portugalska je s 1.12 uvedla obvezen PCR test za CEPLJENE in necepljene potnike ob vstopu v državo. Okužbe in hospitalizacije cepljenih dnevno strmo raste. Uvedeni so ukrepi.
    3- V celotni zahodni Evropi: Nizozemska, Belgija, Danska, Skandinavija, Islandija so uvedeni ukrepi zaradi zelo velike porasta okužb in hospitalizacij med ITAK: Cepljenimi. V teh državah so necepljeni praktično samo otroci…
    3- v Belgiji je včeraj ustavno sodišče digitalni pass razglasilo za neustavnega. Zanimivo…

    1. 4. seveda. ce ni v skladu z zakonodajo. kar se pri nas dogaja z vsakim drugim odlokom
     3. wrong. niso necepljeni samo otroci. in ne, cepivo ne zasciti 100 odstotno in za vedno
     2. ne drzi. poskusas zavajati .. https://www.visitportugal.com/en/content/covid-19-measures-implemented-portugal
     Citizens from EU countries considered to be at low or moderate risk must hold a COVID EU Digital Certificate, in the form of vaccination, testing or recovery.

     Citizens from countries outside the EU and from EU countries considered to have a red or dark red risk level must present:
     – EU Covid Digital Certificate in test or recovery modes, or
     – Negative RT-PCR test performed in the last 72 hours, or
     – Rapid negative antigen test performed within the last 48 hours

     1. clanek ima vezo ..

  1. zelo relevanten vir na strani, ki je bila ustvarjena: 23.08.2021

   mas ti to!

 3. Razumeti je bilo, da dvomite v verodostojnost vsebine na naslovu https://phmpt.org/

  Z navedbo datuma, ko je bila spletna stran ustvarjena vam ni uspelo najbolje. Pokazali ste ,da je bila stran, ki dokumentira prizadevanja za javno objavo podatkov v zvezi s potrditvijo ustreznosti cepiva Pfizer-BioNTech COVID-19 s strani FDA, ustvarjena na dan objave o ustreznosti s strani FDA.

  Lahko potrdite ali ovržete pristnost objavljenih dokumentov?

  1. omg. pa kaj teb ni jasno … cesa ne razumes? povej, pa ti bom poskusil razloziti, ker si res pocasne pameti

   1. Bom poskusil raje jaz vam, ker niste pripravljeni preveriti vseh virov in priznati pomote, ali pa vam bralno razumevanje preprosto ne gre:

    Since Dec. 11, 2020, the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine has been available under EUA (Emergency Use Authorization).

    Today (August 23, 2021) the U.S. Food and Drug Administration approved the first COVID-19 vaccine. FDA-approved vaccines undergo the agency’s standard process for reviewing the quality, safety and effectiveness of medical products.

    Spletna stran https://phmpt.org/ je bila ustvarjena na dan izdaje dovoljenja za uporabo cepiva Pfizer-BioNTech COVID-19 s strani FDA (23.8.2021) z namenom pridobitve vseh relevantnih dokumentov, na osnovi katerih je bilo dovoljenje izdano.

    Vir je relevanten. Objavljeni dokumenti so pristni.

    Glede stranskih učinkov je relevanten predvsem tale:
    https://phmpt.org/wp-content/uploads/2021/11/5.3.6-postmarketing-experience.pdf

    1. omg. phmpt relevanten. seveda. kot nova24. cestitam.. se kdaj. sedaj pa se mi ne da vec …

  1. mora pa res bolet, ce ne znas brati uradnih informacij

   Measures Implemented in Portugal
   [Updated on december 1st]

   fake it till you make it …

    1. omg. resno? ker ti ne ves kaj pises, sedaj limas neke domace linke .. saj imas na enem mestu vse napisano. ampak ocitno ne locis med HGT in PCR testom.. jeba ..

Komentarji so zaprti.