Pisalo se je leto 1972. Dve leti pred mojim rojstvom. Takrat je svet zajela pandemija črnih koz in potrebni so bili ukrepi. Tudi v Jugoslaviji. In takratna oblast je uvedla vojno stanje in karanteno v desetih dneh uspela cepiti 1.500.000 Slovencev in med 15 in 18 milijonov državljanov Jugoslavije. Za posledicami črne kuge je takrat zbolelo 175 ljudi, 35 jih je umrlo. Kaj je bilo takrat drugače kot je leta 2021?

  1. Janez Janša, največji slovenski pesnik, nas je zopet razveselil s svojim umotvorom / #dejavu
  2. EO / etilen oksid “na palčki” za samotestiranje NE zastruplja in NE povzroča raka
  3. 5000 mrtvih / vladi pri upravljanju epidemije »popolnoma zaupa« le 7 odstotkov vprašanih
  4. Za anticepilce je Dunaj 2021 v bistvu Moskva 1991

Če napišem vse, potem sem blizu resnici. Drugačen je bil odnos oblasti do ljudstva. Drugačen je bil pristop k cepljenju. Drugačna je bila komunikacija. Državljani so drugače dojemali črne koze kot pa sedaj dojemajo Covid-19. Predvsem pa takrat ni bilo družbenih omrežjih in zanikovalcev obstoja črnih koz.

Ko se je ob prevzemu oblasti s strani Janeza Janše v Sloveniji vse bolj začel širiti Covid-19, sem bil prepričan, da se bo Janezu uspelo soočiti z epidemijo. Ampak že po parih dneh sem ugotovil, da temu ne bo tako. Da bo on izkoristil epidemijo za svoje “mokre sanje” in da se bo namesto z epidemijo raje spopadal z državljani, ki se ne strinjajo z njim. In nisem se motil. Številke dokazujejo moj prav v tem primeru.

Leta 1972 se oblast v Jugoslaviji ni trudila biti všečna, ampak so za vse veljala enaka pravila. To, da so se cepljenja lotili na organiziran način – preko 570 cepilnih je 0d 28. marca 1972 v delovnih organizacijah, v šolah in na terenu začelo s cepljenjem (vir). Za to so mobilizirali zdravstveno osebje, prav tako pa so striktno preverjali cepljenost za tiste, ki so prihajali v našo državo.

Tega so se lotili sistematsko, kljub temu, da niso imeli “računalniških sistemov” in je bila organizacija vsega precej težja in zamudnejša. Ampak v 10 dneh so cepili 1.479.251 Slovencev, kar je predstavljajo 86,32 % precepljenost. Po dveh mesecih je bilo epidemije konec. In potem pogledamo število smrti zaradi Covid-19 – 5.208 mrtvih.

Ja, to je ta gripica, kajne? In kakšni so sedaj ukrepi? Namesto, da bi reševali situacijo v kateri smo, se ablast raje ukvarja z zamenjavo kadrov po podjetjih, uničuje STA, RTV, lomasti po vseh sferah življenja in nas sramoti pred celo Evropo. In če k temu dodamo še družbena omrežja, kjer ima vsak lahko svoje mnenje, potem nismo daleč od katastrofe.

Že od začetka te epidemije se ignorira stroko in se ukrepa povsem napačno kot priporoča stroka. In v končni fazi je vsakomur jasno, da se pojavijo nasprotniki cepljenja, zanikovalci obstoja Covid-19 in vsi tisti, ki bodo imeli veliko finančno korist, ko ljudem prodajajo “zdravila” s katerimi se bodo rešili Covid-19.

Očitno se, če je volja, da rešiti takšne situacije. Ampak v Sloveniji ni volje, predvsem pa ni želje po tem, da bi se rešila ta situacija, saj potem bi bilo konec vladanja z odloki in bi dejansko morala ablast začeti vladati v skladu z zakoni. Ampak to jim ne diši, saj potem ne bi mogli razmontirati države na prafaktorje. Ker je to njihov zadnji mandat za dolga leta, bodo naredili čim večjo škodo in posledično nas “zapufali” za naslednje desetletje, ko bodo iz opozicije glasni in arogantni kot smo sicer navajeni.

Če bi se komu šlo za dejansko zdravje državljanov, bi se ukrepov lotili drugače. Bi stroki pustili odločanje, predvsem pa bi za komunikacijo dobili verodostojne ljudi, ne pa Kacina in podoben kader, ki bi že zdavnaj moral pristati na smetišču zgodovine.

Cepljenje