bojana beovic cepljenje bojana beovic cepljenje

Bojana Beović bi uvedla participacijo za hospitalizacijo necepljenega / kdo je tu nor?

Sam sem za cepljenje, vendar strogo obsojam izjavo Bojane Beović, ki je izjavila: “Participacija za hospitalizacijo necepljenega bi bila, mislim, pravična rešitev.” Zakaj? Ker ne more nihče zahtevati participacije za nekaj, kar ni obvezno in ni “zapovedano” s strani države. Do takrat so takšne izjave zgolj in samo grožnje vladajočih, ki se ne znajo drugače soočiti z zelo nizko precepljenostjo.

Izjava Bojane Beović je neumna, predvsem pa prikaže način komunikacije, ki se ga gre ta oblast že ves čas. Ona bi “uvedla” participacijo, čeprav nima niti enega zakona, ki bi ji to omogočal. Ampak pri tej ablasti smo tega že vajeni in nas nič več ne sme presenetiti.

Kljub temu, da sem za cepljenje, pa sem proti takšnim idejam. Si lahko predstavljam, da če bi šlo to skozi, bi bil lahko naslednji korak participacija za hospitalizacijo kadilcev, tistih, ki uživajo alkohol, v končni fazi za vse tiste, ki niso volili stranke SdS!

Takšne neumnosti si ne bi smela vodja posvetovalne skupine za cepljenje privoščiti. Ne, to ni več žalostno, to je sedaj že dno dna. Če ne znajo vzpodbuditi ljudi, da se gredo cepiti, naj razmislijo o tem, da niso sposobni opravljati svojih nalog. In v vsaki privatni firmi, bi takšna oseba dobila brco v rit.

bojana beovic cepljenje

 1. Nivo komunikacije je neprimeren in metanje izjav za katere nimaš nobene podlage, še toliko bolj. Naj te pa spomnim, da participacija obstaja. Če si pijan, avtomobilsko zavarovanje ne velja – pa si ravno tako plačnik obveznega zavarovanja in polnopravn državljan. Zakaj? Ker si naredil neumnost, ki ti je ne bi bilo treba in si na ta način oškodoval vse, nedolžne, sebe in zavarovalnico.

  Enako je s cepljenjem. Cepljenje stane okoli 60€/osebo, covid pavšal ki ga dobi bolnišnica pa 8000€. S tem zneskom lahko cepiš 130 ljudi. Če se (iz neupravičenih razlogov, da se razumemo) nisi cepil si vsem ostalim prebivalcem slovenije povzročil 7900€ škode, hkrati pa si tudi ogrozil tiste ki se dejansko ne smejo cepit. Zato participacija ne bi bila povsem neumno dejanje.

  Dejstvo je da se anticepilci (zlasti javni promotorji) obnašajo izrazito družbeno neodgovorno in da družbi povzročajo velike dodatne stroške, blokirajo dostop do zdravstva vsem ostalim.

  Definitivno pa je to ekstremna metoda in dejstvo je da bi morali prej izkoristiti ostale možnosti, npr. za začetek dejansko narediti uporabno kampanjo za cepljenje (ne “gasa, cepljenje” in podobne neumnosti), ali pa da za promocijo e-vinjet dajo več denarja kot za cepljenje.

  Ti povem kar oseben primer: Ker se določeni ljudje nočejo cepiti, mladi ljudje ne pridejo na vrsto za obravnavo. Konkrtetno moje dekle (25) čaka na operacijo noge in ne more normalno hoditi ker je ortopedija stalno zaparta zaradi covida. Zaradi pra šu*** ki so pametni k svina in poznajo cel svet bolje od zdravstvenega sistema in se ne bodo cepili, čeprav bi se morali. Je*em jim mater!

  Zardi par šupkov ki jim sebično ne manjka nič sice zdravi ljudje ki so se poškodovali pri športu (meki anticepilcev in “dobrega imunskega sistema”) ne morejo do zdravstva in normalno živeti. In potem te isti šupki trdijo da “je cepivo za dobičke korporacij”, mojemu deklet pa ostane samo da se skešira nekaj tisoč € za operacijo pri zasebnikih. Kdo zdaj podpira zasebni kapital? Je*m jim mater!

  1. ja, ampak pri participaciji pri zavarovanju je to jasno skomunicirano, ko podpises in sklenes zavarovanje.

   ce uredijo zakon, ki bo to omogocal tudi pri zdravljenju – je to nekaj drugega, kot pa, da se bojana sedaj odloci, da bi to resila na tak nacin

   in ja, se strinjam, ce se pred tem uredijo pogoji “poslovanja”, potem je to nekaj drugega … sem tudi sam med tistimi, ki caka, pa ne docaka posega :(

  2. Čakaj – je treba uvesti participacijo za cepljene ali pa je to vendarle ekstremna metoda? Se bo treba odločit.
   Razumem pa, da sta oba s HAD-om ugotovila da na podlage za takšne ideje.
   Se mi pa zdi da so ti necepljeni strelovod, ker že ja leta in leta razpravljamo o čakalnih dobah v zdravstvu, predvsem v ortopediji. Vsake volitve in še vmes…
   Pa še to ti zagotavljam: zdravniki kasirajo tako bajne Covid dodatke, da jim niti približno ni v interesu sprostiti kapacitete.

   1. wrong. tudi o tem nimas pojma. ampak se mi res vec ne da izgubljati casa ..

Komentarji so zaprti.