Sam sem za cepljenje, vendar strogo obsojam izjavo Bojane Beović, ki je izjavila: “Participacija za hospitalizacijo necepljenega bi bila, mislim, pravična rešitev.” Zakaj? Ker ne more nihče zahtevati participacije za nekaj, kar ni obvezno in ni “zapovedano” s strani države. Do takrat so takšne izjave zgolj in samo grožnje vladajočih, ki se ne znajo drugače soočiti z zelo nizko precepljenostjo.

Izjava Bojane Beović je neumna, predvsem pa prikaže način komunikacije, ki se ga gre ta oblast že ves čas. Ona bi “uvedla” participacijo, čeprav nima niti enega zakona, ki bi ji to omogočal. Ampak pri tej ablasti smo tega že vajeni in nas nič več ne sme presenetiti.

Kljub temu, da sem za cepljenje, pa sem proti takšnim idejam. Si lahko predstavljam, da če bi šlo to skozi, bi bil lahko naslednji korak participacija za hospitalizacijo kadilcev, tistih, ki uživajo alkohol, v končni fazi za vse tiste, ki niso volili stranke SdS!

Takšne neumnosti si ne bi smela vodja posvetovalne skupine za cepljenje privoščiti. Ne, to ni več žalostno, to je sedaj že dno dna. Če ne znajo vzpodbuditi ljudi, da se gredo cepiti, naj razmislijo o tem, da niso sposobni opravljati svojih nalog. In v vsaki privatni firmi, bi takšna oseba dobila brco v rit.

bojana beovic cepljenje