Ales Hojs Ales Hojs

Hojs je v oddaji Tarča lagal o GEN-I in njihovi ceni za bolnice / dobavitelj električne energije je Petrol

Aleš Hojs, ki je “strokovnjak” za vse in je redno aboniran v vseh oddajah na nacionalki, je znova lagal. Tokrat v zadnji Tarči, kjer je bila tema zamenjava direktorja GEN-I in posledično tudi cene električne energije “za bolnice”, kar je izpostavil Hojs, ker je pač verjel, da lahko laže in ne bo nihče preverjal teh informacij.

V oddaji je Robertu Golobu očital, da je GEN-I podražil cene elektrike bolnicam. In tukaj je prva laž. Namreč, cene elektrike ne more podražiti GEN-I, ker je dobavitelj električne energije Združenju zdravstvenih zavodov Slovenije – Petrol. Saj bi bilo smešno, pa vendar ni smešno, da minister, ki je sicer povsem navaden državljan, ker je že dolgo nazaj odstopil s svoje funkcije, laže vsakič znova ko odpre usta in ko se mu to dokaže, je že prepozno, kajti škoda je bila že storjena.

Ker je bil Hojs očitno poslan v studijo z namenom poskusa diskreditacije Roberta Goloba seveda ni mogel mimo njegove plače in vsega ostalega, kar domoljupci z navdušenjem sprejemajo in aplavdirajo. Brez vsebine sicer, ampak za njih je to dovolj. In ko pride do poskusa diskreditacije z višino plače, potem je vsakomur jasno, da nimajo ničesar drugega. Ampak smešno, da jih Golobova plača ni motila ves čas mandata, ampak šele sedaj na koncu. To zgolj dokazuje, da nimajo o njem ničesar in potem uporabijo “preizkušeno metodo za poskus diskreditacije”.

Ob tem pa pozabijo, da je bil ravno GEN-I tisti igralec na trgu, ki se je zavezal, da ne bo dvigoval cen električne energije za prebivalstvo, kajti njhov poslovni model je precej drugačen kot je pri Petrolu in ostalih ponudnikih, ki so vezano na cene trenutne električne energije na trgu – ker niso zakupili vnaprej, po nižjih cenah energije, ampak so špekulirali, da bo šla cena navzdol. Ti šment, ni se zgodil to in sedaj je treba najti krivca in dvigniti cene električne energije in niti najmanj ne dvomim, da je bil tudi to eden izmed vzrokov za zamenjavo Goloba.

Takle mamo v Sloveniji. Ne dvomim, da Hojs ne bi vedel, da je dobavitelj Petrol in GEN-I nima s tem ničesar. Še daleč od tega. Ampak za poskus diskreditacije so dobrodošla vsa sredstva – tudi laž, kar je pri Hojsu postala že stalnica. In ti šment, niti voditeljica se ni pripravila na oddajo, sicer bi ji bilo jasno kdo je dobavitelj električne energije bolnicam, ki jih je izpostavljal Hojs.

Ales Hojs
Ales Hojs