To, kar se zadnje čase dogaja na družbenih omrežjih s strani anticepilcev je odurno. Preseglo je vse meje zdravega okusa in tole sedaj niso več “heci”, ampak gre za konkretne lažne obtožbe in poskuse podtikanj in posledično ustvarjanje panike pri tistih ljudeh, ki vseeno verjamejo, da je “vse kar piše na fejsbuku” res.

Vsak, ki ima par minut časa lahko objavi vsako neumnost, ki mu pride na pamet. Tudi ta objava, da naj bi v postojnski bolnišnici pred dvema tednoma umrli 4 novorojenčki cep1j3n1h mam, sodi v to kategorijo. Sicer je avtor še zapisal – Novica je zavita v skrivnost.

Sicer se je bolnišnica odzvala – Na Facebooku kroži zgodba, ki je povsem izmišljena in jo v celoti zavračamo. Ampak škoda je že storjena. In glede na to, da se vsak dan pojavi na kupe takšnih anticepilskih zgodb, kjer “imajo vsi izkušnje in iz prvih rok vse vedo” je to zgolj in samo pokazatelj v kakšnem svetu živimo.

Razumem, da mene ozmerjajo anticepilci, da me plačuje Janez Janša – v bistvu je to najboljša šala, kar sem jih kdajkoli v življenju slišal. Razumem, da iščejo anticepilci vire na straneh, ki so bile ustvarjene pred par dnevi in z namenom, da se širijo #fakenews. Tudi razumem, da je anticepilce strah in da ta svoj strah širijo med druge, ker se v takšni množici boljše počutijo, ko skupaj “lajajo v luno”.

In ne, ne gre metati vse ljudi v isti koš. Tudi niso vsi nasprotniki cepljenja anticepilci. Da bom bolj jasno kaj imam v mislih, ko zapišem anticepilci – to je enako kot je “čefur” – to je “state of mind” in nič drugega. In zame so anticepilci tisti, ki verjamejo v flat earth, ki verjamejo v reptile, ki verjamejo v chemtraile in vse te informacije zavestno širijo naprej, ker potrebujejo podobno misleče, da se dobro počutijo, ko niso sami.

Tiha večina je ponavadi tiho ob takšnih stvareh, saj se ji ne da ukvarjati s posamezniki, ki so glasni, ki vse vedo in in limajo ene in iste linke in ene in iste vire – ki so že 100 in večkrat debunkani in razjasnjeni.

Tudi tale zgodba o mrtvih novorojenčkih je takšna. Mogoče bi moral kdo od teh ljudi, ki to širijo naokoli vprašati kakšno mamico, ki je rodila v zadnjem času kakšna je situacija v porodnišnici. Mogoče bi se moral pozanimati koliko cepljenih mamic pride rojevati v porodnišnico in posledično ne bi zapisal takšne neumnosti, ki dejansko povzroča škodo vsem.

Ampak ne. Pri anticepilcih gre za svobodo govora, kajne? Podobno kot pri domoglupcih, ki lahko grozijo s streljanjem in uboji drugače mislečih, ker gre za svobodo govora. Ne! Svoboda govora nima veze s tem. Gre za grožnje in gre za laži. In upam, da bolnica toži osebo, ki je to razširjala, kajti nekje se mora vse to ustaviti.

Že tako živimo v svetu, kjer nam vladajo ljudje, ki jim je vseeno za državljane, saj vedo, da bodo na naslednjih volitvah dobili klofuto državljanom in sedaj pripravljajo teren, da se bodo naslednjih par mandatov lahko oglašali iz opozicije kako vlade ne delajo dobro – ker jim bodo pustili do konca “zapufano” državo, predvsem pa obljube, ki se jih ne da izpolniti.

Na drugi strani pa so anticepilci, ki so zgubili stik z realnostjo in jim je pomembno zgolj to, da širijo svoje fantazme.

postojna anticepilci
postojna anticepilci