Glede na to, da si Zdravko Počivalšek aka kozjanski bik želi, da nas bo čez desetletje tri milijone, pričakujem da bo kmalu uvedel nov bon – Porivavčer, ki bo poskrbel za množično razmoževanje Slovencev. Sicer je to tudi del njegovega predvolilnega programa. Ne samo avtoceste brez omejitev, ampak tudi Porivavčer v vsako vas!

To kar se dogaja zadnje čase v Sloveniji je bolj podobno slabemu filmu. Ampak na žalost je to realnost, ki jo moramo živeti. Tudi izjava Počivalška sodi v kakšen res slab film, pa vendar jo nekritično povzem vladno tviter trobilo: Naš program bo temeljil na debirokratizaciji, zeleni politiki, tudi na demografskem vprašanju, saj moramo nekaj storiti, da nas bo čez desetletje tri milijone, ne pa dva, ampak iz naslova tega, kar se bo dogajalo v Sloveniji, ne s priseljevanjem.

Ja, v desetletju se bomo morali množično pariti, da bomo brez priseljevanja prišlo do številke 3.000.000. Sicer mislim, da to sploh ne bo tako težko, saj bo finančna luknja za to ablastjo tako globoka, da bo samo še dodatnih milijon davkoplačevalcev lahko saniralo to sranje.

Počivalšku bi za promocijo Porivavčerjev svetoval preprost slogan: Več fukat, manj delat! Očitno je to njegov moto!

Zdravko Pocivalsek
Zdravko Pocivalsek