Rodila se je zelena stranka Vesna, ki bi sodelovala z vsemi političnimi strankami po volitvah

Vesna je nova politična stranka v slovenskem prostoru. Pred par dnevi sta jo javnosti predstavila predsednica Ekologov brez meja Urša Zgojznik in predsednik Eko kroga Uroš Macerl. Ampak že včeraj so v Studiu City padle karte ob vprašanju če je Vesni bližje Levica ali SdS? Odgovor je bil namreč, da bo Vesna sodelovala z vsemi, saj je Vesna prihodnost in ni ne leva ne desna stranka.

Slovenija potrebuje zeleno stranko. To je vsem jasno. Nekoč je že obstajala in kasneje je bilo precej poskusov na tem nivoju, ampak že dolgo časa nič konkretneha.

Ko je padel zakon o vodah na referendumu, kjer je bila glavna gonilna sila Inštitut 8. marec, so takrat predstavniki zavoda izjavili, da ne bodo zajahali vala in ustanovili politične stranke. Ampak očitno niso vsi, ki so sodelovali pri tem projektu razmišljali tako, saj se je pred dnevi pojavila zelena stranka Vesna, ki naj bi se zavzemala za okolje.

Dejstvo je, da zelena politika ne more biti sredinska. Ampak glede na odgovore na vprašanja me čudi, da se Vesna ni distancirala od sodelovanja z vsemi po volitvah, saj je jasno, da bi morala biti zelena stranka pač stranka, ki ima srce na levi strani. Nekoč je Vane Gošnik imel zeleno stranko, ki je bila desna in temu se težko reče zelena stranka.

Bojim se, da bo Vesna s takšno komunikacijo dobila zelo malo podpore, saj se očitno v Sloveniji vsi sedaj rinejo v “sredino”, kjer bo kanibalizem največji. Predvsem pa vsi verjemajo, da vse “vsevščenost” najboljša rešitev za vstop v politiko.

Upam, da Vesna ne bo plesala samo eno poletje in da je bila ta izjava v Studiu City zgolj “flop”.

Jezero Jasna

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja