ales hojs arasidi ales hojs arasidi

Aleš Hojs / državljan, ki se predstavlja kot minister je jedel arašide v parlamentu med lastno interpelacijo

Aleš Hojs je državljan, ki je odstopil z ministrskega mesta in je Janez Janša sprejel njegov odstop – vendar se kljub temu predstavlja kot minister za notranje zadeve in je včeraj med lastno interpelacijo jedel arašide v parlamentu. Ko ga je na to opozorila Tina Heferle, ji je ugovarjal, da že cel dan ni nič jedel …

Ti arašidi so dejanski prikaz stanja demokracije v Sloveniji kot si ga predstavljajo desnosučni politiki. Za njih ne veljajo pravila, za njih ne veljajo standardi, za njih ne veljajo zakoni in če jim kdo karkoli omeni ali jih opozori, da kršijo predpise, potem v sekundi postanejo žrtve in se pretvarjajo, da je cel svet proti njim in je vse skupaj zarota.

Glede na to, da Aleš Hojs ni politik od včeraj, je pa že dolgo časa navaden državljan, ki se predstavlja kot minister za notranje zadeve, je njegova provokacija z arašidi v parlamentu zgolj še en pokazatelj njihovega koncepta realnosti.

Pa vendar tudi s takšnimi primeri v parlamentu govorijo spoštljivo in jih prijazno opozarjajo na njihovo nespoštovanje in nerazumevanje koncepta parlamenta. Besede Tine Heferle bi lahko bile precej bolj direktne in pikre: Gospod Hojs, nismo v kinu, razumem, da ste ves dan tukaj, ampak je neprimerno, da jeste v dvorani. Masko dajte gor, ker ste na javnem prostoru. Zunaj imate sobo za vlado, kjer lahko spremljate sejo.

ales hojs arasidi

Komentarji so zaprti.