novo leto 2022 novo leto 2022

Nič ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše / vse lepo v letu 2022

Končalo se je še eno leto, ki ga bom z veseljem skušal pozabiti. Pozabil ga ne bom, ker se je v tem letu zgodilo preveč stvari, ki so imele vpliv na naša življenja in so zaznamovala našo prihodnost, vendar dvomim, da nas v naslednjih štirih mesecih čaka kaj boljšega. Vse bolj se nagibam k temu, da nič ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše.

Marsikdo se je po katastrofalnem letu 2020, ko smo v Slovenijo dobili Covid-19 in novo ablast, veselil prehoda v leto 2021. Ampak želje se večini niso uresničile. Za tistih 20 odstotkov Slovencev, ki pač verjamejo v brezmadežno spočetje Janeza in vse ostale nebuloze, ki so jih sposobni sproducirati v svoji propagandi mašineriji, pa je bilo verjetno zadovoljno z letom 2021. Nekateri so pač zadovoljni z drobtinicami in “lepimi” besedami, medtem ko se miža šibi od vsega slastnega.

Leto 2021 bi bilo lahko dobro, če bi imeli na ablasti normalne ljudi. Če bi imeli v tej situaciji vlado, ki bi razumela pomen komuniciranja, pomen strateškega odločanja o odlokih, predvsem pa vlado, ki bi ji verjelo vsaj 25 odstotkov državljanov. Pa vendar je nismo imeli in je nimamo. In ta agonija bo trajala še štiri mesece, potem pa nas čakajo volitve. In če ne bomo vsi šli volit, potem … Ah, ne bom tako črnogled, kajti vseeno upam, da sta bili dve leti represije, ki smo ju deležni, dovolj za vse čase, predvsem pa upam, da ljudje nimamo spomina zlate ribice (čeprav je to zgolj in samo mit in nima veze z realnostjo).

Kaj si torej želim v letu 2022? Zdravja. Za vse. Čeprav se je ravno v tem letu pokazala vsa beda družbenih omrežjih in kako močno smo ljudje polarizirani v Sloveniji. Janezu je uspelo razdeliti narod s svojo nesposobno komunikacijo in je tako poskrbel, da se ljudje med seboj “fajtajo”, namesto da bi se “fajtali” proti ablasti, ki nam kroji usodo in nam bo zaznamovala življenja za naslednjih 20 let.

Sicer pa si želim več strpnosti! Razumevanja! Umirjene komunikacije! Predvsem pa manj sovražnega govora in manj pametovanj, ki smo jih deležni vsakodnevno na družbenih omrežjih, kjer je vsak postal že strokovnjak za vse. Predvsem pa si želim, da bi bil Slovenec Slovencu spet Slovenec in ne sovrag.

Aja, pa na glavo v leto 2022, kajti verjetno nas čakajo štirje meseci, ki ne bodo dobri, saj Janez ne bo kar tako izpustil ablasti iz svojih rok in se bo potrudil, da nam bo zagrenil življenja do konca in še za par let naprej.

Pa vse lepo v letu 2022!

novo leto 2022

Komentarji so zaprti.