matej tonin.jpg matej tonin.jpg

Matej Tonin v predvolilni boj z nebulozami kot je nacionalizacija premoženja po volitvah s strani Levice

Matej Tonin ni dorasel svoji funkciji. To je jasno vsakomur. Nihče pri zdravi pameti ne bi kupoval vojaškega letala, ki ga Slovenija ne potrebuje, preko spleta. Ampak Tonin vsak dan znova dokazuje, da je dno zanj nedefiniran pojem. Včeraj je na tviterju začel s svojimi predvolilnimi nebulozami: “Zmerno” oz. v času prve “petletke” bodo nacionalizirali premoženje, pregnali podjetne in delavne ter nas popeljali v enakost v revščini. Zgodovina se ponavlja – po tridesetih letih se bomo na volitvah zopet borili proti “zmernostim” skrajne levice.

Da. Strah je velik. In verjamem, da marsikdo od desnosučnih volivcev verjame v takšne nebuloze, ki jih zapiše Tonin. Strah teh ljudi se poglobi in oni verjamejo, da jim bo Levica, če bo prišla na oblast nacionalizirala premoženje.

Vsakomur, ki ima IQ višji od sobne temperature je jasno, da se to ne bo zgodili, niti se ne more zgoditi. Bi bilo pa to možno, da se zgodi v času Janezove vlade, kajti oni vladajo z odloki in ne z zakoni. Ampak Tonin se ne zaveda, da je s tem tvitom “sam sebi pljunil v obraz”.

Še posebej, ko omenja revščino – ki jo je sedaj trikrat več kot jo je bilo, ko so prevzeli oblast. Mogoče pa je bil Toninov tvit introspekcija? Ne. Definitivno ne. Ko si na oblasti ne vidiš dejanskih problemov in težav in vidiš samo “slone ki letijo”.

Matej Tonin, srčno upam, da odleti NSi iz parlamenta, saj si Slovenija zasluži kaj več od nesposobnih ministrov, ki izgubijo tovornjak zaščitne opreme pred mejnim prehodom in ki sklepajo biznis s podjetji, kjer je zaposlena njihova mati.

Žalostno je, da poskuša desnica iti v predvolilni boj s takšni debilizmi, vendar če so zunaj ljudje, ki verjamejo v brezmadežno spočetje, ni hudič, da ne bi verjeli, da jim bo Levica nacionalizirala premoženje. Sramota je, da se Tonin ponuja kot sredinski politik, ko pa je jasno, da je zgolj in samo skrajno desni!

p.s.: ker Matej Tonin ne razume kaj je Slavoj Žižek povedal – on je zelo proti “nacionalizaciji”. Ampak možgan Tonina tega ne razume.