Nova serija Leninov park, ki je nastala na podlagi knjižne predloge pisatelja Tadeja Goloba, prihaja na TV Slo 1 v nedeljo, 9. 1. 2022 ob 20. uri. Scenarij po knjižni predlogi Tadeja Goloba so pripravili Matevž Luzar, Miha Hočevar, Srdjan Koljević. Serijo je režiral Klemen Dvornik. V seriji Leninov park pa igrajo: Sebastian Cavazza, Nika Rozman, Gregor Čušin, Matej Puc, Jana Zupančič, Radko Polič, Silva Čušin, Blaž Dolenc, Nejc Cijan Garlatti …

Serija Leninov park je nadaljevanje televizijske serije Jezero, ki smo jo lahko gledali na televiziji pred dvema letoma. Leninov park sestavljajo trije deli, mu pa sledi še serija Dolina rož, ki prihaja na TV Slo 1 30. januarja 2022. Tudi za Dolino rož je pripravljen scenarij po knjižni predlogi Tadeja Goloba.

Kaj nas čaka v prvem delu Leninovega parka?

Sredi vročega poletja se v središču Ljubljane zgodi umor brezdomke. Vsaj toliko kot njena smrt vznemirja dejstvo, da se je umor zgodil v parku tik ob Generalni policijski upravi. Poleg Tarasovega in Tininega razmerja pa se od dogajanja ob Bohinjskem jezeru vlečejo tudi zamere zaradi Tarasovega ravnanja z razvajenim sinom vplivneža, zato šef Drvarič namesto Tarasu dodeli vodenje primera Tini.

Začetek preiskave ni najbolj obetaven, saj nihče od stanovalcev ob parku ni zaznal nič nenavadnega, čeprav iz vseh stanovanj okna gledajo na park. Pa vendar kriminalistična preiskava razkrije, da nekdo med njimi le ni bil najbolj iskren.

leninov park