vane gosnik rtv tarca vane gosnik rtv tarca

Vane Gošnik tvitnil, da je Erika Žnidaršič v suspenzu / naslednji teden naj bi odpadla oddaja Tarča

Kako si ablast predstavlja demokracijo? Tako, da ukinejo vse oddaje, ki so ali bi lahko bile kritične proti njim in njihovim rabotam. Tako si lahko interpretiram tvit programske svetnika RTV Slovenija Vaneta Gošnika, ki je na tviterju zapisal: Generalni direktor RTVS in v.d. direktorja TV javnost še nista seznanila, da je Erika v suspenzu in da poteka postopek prekinitve delovnega razmerja iz krivdnih razlogov.

Oddaja Tarča, kjer je sodeloval Franc Kangler je bila očitno tista točka, ko so se desnosučni odločili, da je čas za uveljavljanje njihove demokracije – no, saj je vsakomur jasno, da že dolgo časa ne gre za demokracijo, ampak totalitarizem. Še Jugoslavija je bila bolj demokratična od tega “sranja”, ki ga imamo sedaj v Sloveniji.

Zagotovo pa bi bila Komunistična partija ponosna na Gošnika in njegovo razumevanje demokracije. Takšne prijeme verjetno ceni Janez in bo tudi Vane dobil kakšen cukrček. Škoda edino, ker Janez ne bo zmagal volitev in bo tudi Vane poraženec in zgolj en nepomemben osebek.

Ampak dajmo Gošnika na stran in si nalijmo čistega vina. Očitno smo prišli v situacijo, ko se bo Janez pred volitvami, ki mu jih bodo itak ukradli, potrudil, da odstrani vse mogoče in nemogoče elemente, ki bi o njem in njegovih strankarskih kolegih in kolaborantih pisali ali govorili drugače kot si želi on sam. V Sloveniji pod Janezom obstaja zgolj ena resnica. In to je Janezova resnica. Vse ostale je potrebno zatreti v kali.

Jasno je, da je RTV že dolgo časa trn v peti Janezu. Zato se ukinja plačevanje kolumnistov v Studiu City, zato se delajo spremembe programa, zato se ukinjajo oddaje ali pa prestavljajo. Vse z enim namenom – da postane RTV Slovenija druga Nova24, kjer se bo o Janezu pisalo in govorilo samo pozitivno.

Aja, najbolj smešno pri vsem tem je, da Vane Gošnik, ki je decembra postal član programskega sveta RTV Slovenija, ne plačuje RTV naročnine! Ja, tako je. Na tviterju se je sam “ovadil”: Poslanka Sluga pravi, da ne plačujem RTV prispevka. Ne drži. To je laž. Plačujem tako, da me RTVS rubi. Lahko objavim. Ko poslanka laže.

V bistvu se mi smilijo ti ljudje, ki ne razumejo, da rubež ne pomeni plačevanja. Ampak je rubež posledica neplačevanja. Torej programski svetnik ne plačuje RTV naročnine, vendar odloča o njeni usodi in bi posegal še v uredniško politiko! Čestitke! Tole je res hilarično.

vane gosnik rtv tarca