Aplikacija RTV Živ žav je namenjena otrokom v starosti od 3 do 8 let. Živ žav je lahko “rešitelj”, ko je potrebno otroka “zamotiti” za nekaj časa, da lahko opravite svoje obveznosti. Vsebine aplikacije Živ žav ustvarjajo na RTV Slovenija – tv, radio in MMC in so zabavne in izobraževalne, prav tako pa so na voljo tudi oddaje za gluhe in naglušne, saj so opremljene z znakovnim jezikom.

Na spletnem naslovu https://ziv-zav.rtvslo.si/ domuje aplikacija (oziroma PWA – progresivna spletna aplikacija), ki je ni potrebno “dolpotegniti”, ampak je dovolj, če vpišete ali kliknete URL naslov. To lahko storite na telefonu, tablici, računalniku, ali pa na vaši pametni televiziji, kjer ta naslov odprete znotraj brskalnika. Lahko tudi s pomočjo “airplaya” ali “chromecasta” predvajate vsebine s telefona na televizor.

Na voljo so različne kategorije vsebin: risanje, serije, filmi, oddaje, radijske igre, s podstrešja, raziskuj, lahko noč otroci, zgodbe iz školjke …

Kar je najboljše – znotraj te aplikacije ni oglasov ali posiljevanja z nakupi. Uporaba pa je brezplačna za vse!

Všeč mi je, da so na RTV pomislili na najmlajše. Starši večinoma otrokom predvajajo vsebine z Youtubea – tale “on demand platforma” pa omogoča, da lahko otroci gledajo vsebine, ki so v slovenskem jeziku in ki so primerne njihovi starosti.

Edino, kar bi spremenil bi bila klasifikacija vsebin – da bi lahko starši bolj preprosto ugotovili za katero starost so primerne vsebine. Sicer pa kapo dol ekipi za idejo in realizacijo!

ziv zav rtv slovenija