gorivo gorivo

Cena za liter dizla na avtocesti je 1,779 evra / ampak pomembno je, da imamo gospodarsko rast

Cena za liter dizla na avtocesti je 1,779 evra, na bencinskih servisih izven avtocestnega obroča pa je cena okoli 1,445 evra. Še ena “odlična” poteza vlada je bila, ko se je odločila, da ne bo več regulirala cen goriva, kajne? Trg bo sam uredil cene gorivo, so rekli takrat. Ampak pomembno je, da imamo gospodarsko rast, kajne ablastniki?

Marsikomu je bilo jasno, da ko država ne bo več regulirala cen goriva, bodo te šle v nebo. In so šle. Posledica cen nafte na trgu, posledica Covid-19, itd itd … Cena goriva v Sloveniji je višja kot v Avstriji in Slovenci hodijo točiti gorivo v Avstrijo.

Ja, to so ti ukrepi najbolj nesposobne vlade, ki se nam zgodi vsake kvarte in potisne Slovenijo za desetletje v preteklost. Vse bolj imam občutek, da bi bilo najboljše, da bi naslednje volitve dobil Janez in potem bi se moral soočiti z vsem sranjem, ki bo priletelo v novo oblast. Z vsemi podtaknjenci, za katere ni denarja, pa bodo padli na pleča naslednje oblasti in Janez bo lahko iz opozicije zopet pametoval, nagajal koaliciji in onemogočal delo oblasti. Deja vu. Vedno znova enak scenarij, ker oni še vedno živijo nekje 30 let v preteklosti.

Pa nazaj k cenam goriva. 1,779 evra za liter dizla. In cena 0,958 za liter kurilnega olja. Prvo je komoditeta, drugo je nekaj brez česar ne moremo preživeti zime. Ampak to je nepomembno za to najboljšo oblast. Pomembno je, da so oni sebi dvignili plače takoj po nastopu mandata, da so si izplačevali dodatke, ker so delali kot “nori” in da imamo gospodarsko rast. To, da ljudje nimajo za ogrevanje in da se z avtom ne bodo mogli voziti v službo, pač ni več njihova skrb.