Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip

Janezu je uspelo / RTV Slovenija postaja Nova24

Janezove mokre sanje se ureničujejo. RTV Slovenija počasi postaja Nova24 in čas v etru je namenjen zgolj osebam, ki so na pravi politični strani. Korak po korak in do volitev sploh ne bomo vedeli več, da je nekoč obstajala drugačna RTV, ki jo seveda plačujemo vsi, ampak informacije, ki jih dobimo so namenjene agitaciji določene politične opcije.

Ko so SdSovci ustanavljali Nova24 so verjetno bili prepričani, da bodo imeli ogromno privržencev, ki bo spremljalo njihov “program”. Kljub ogromnim količinam denarja, ki so ga pretočili v svojo “televizijo” so gledanosti njihovih oddaj minorne. Ker je ta scenarij padel v vodo, so se odločili, da bodo naskočili nacionalno televizijo.

Počasi so menjali ljudi in nastavljali svoje kadre. Ker se bližajo volitve in ker ima nacionalka vseeno dobro gledanost je bilo vse skupaj potrebno pohitriti, da ne zamudijo priložnosti. In v teh dneh se že vidijo rezultati njihovih “rabot”.

Oddaje so “uravnotežene”, saj v njih gostujejo zgolj ablasti všečni in pripadni ljudje. Ogromno prostora v etru dobijo odsluženi politiki, ki jih je zgodovina že zdavnaj postavila na svoje mesto. Prav tako postajajo Odmevi zgolj in samo podaljšana roka Nova24. Ampak vse to je bilo pričakovano in planirano.

Ker se Janez zaveda, da je celotna njegova vizija Slovenije obstala na eni točki – boju proti komonizmu, je jasno, da so vsebine RTV programa sedaj namenjene obujajo spominov izpred 30 let. Ki pa nikogar več v tej državi ne zanimajo, saj živimo v letu 2022, ko imamo veliko večje težave in večje probleme, ki bi jih bilo potrebno naslavljati. Ampak to sedaj ni več pomembno, saj pred volitvami dobijo fokus druge teme.

Upam staviti, da bo Janez začel z igranjem na povezovanje z vsemi političnimi strankami. Da bo v vsakem intervjuju izpostavljal, da smo najboljši v EU v boju s Covid-19. Da bomo vsakič znova slišali o gospodarski rasti, zmanjšanji brezposelnosti in vse ostalo sranje, ki naj bi bil njihov predvolilni program.

Vsi se zavedamo, da je vse to kot hišica iz kart, kajne? Da se bo po volitvah vse to sesulo, ko si bo potrebno naliti čistega vina in ne bo dovolj zgolj beseda. Predvsem pa bo šok takrat, ko bodo začele padati maske in bomo ugotovili, da so nas v dveh letih “zapufali do amena” in bomo naslednjih 20 let odplačevali njihovo “raboto”. Ampak do volitev se o tem ne sme govoriti in zato si je Janez zaželel nadzora nad nacionalno televizijo.

  1. Jaz RTV-ja ne placujem. Ena dobra stran tega, da je clovek na socialni podpori.

Komentarji so zaprti.