Tenis boste lahko igrali ampak ne na igriscu Tenis boste lahko igrali ampak ne na igriscu

Tenisačica Dalila Jakupović se na tenis igrišču ni zgrudila zaradi cepiva kot trdijo anticepilci

Zadnje dni je družbena omrežja preplavil video, kjer tenisačica Dalila Jakupović zaradi težav z dihanjem in bolečin v prsih preda teniški dvoboj v Avstraliji. Anticepilci, ki delijo ta video, želijo prepričati ostale ljudi, da je to posledica cepiva! Pri tem pozabijo, da se je to zgodilo 14. januarja 2020, ko so Avstralijo pestili požari in močan dim, prav tako pa takrat še nismo niti sanjali o Covid-19, da o cepljenju, ki je prišlo z zamikom skoraj leta dni, niti ne pišem.

Zadnje čase je vse več “neverjetnih” zgodb, ki jih poskušajo ustvariti anticepilci. Z njimi poskušajo prestrašiti vse tiste neodločne ljudi, ki jih je ravno zaradi takšnih objav strah cepljenja. Vsi uporabljajo iste “članke, video vsebine, dokumente”, kjer dokazujejo, da je težava v cepivih.

Smešno je, da že s prvim klikom na googleu se lahko vse to preveri na precej bolj resnih spletnih straneh kot pa so to strani, ki so bile odprte pred par meseci in se tudi lepo “debunka” vse te njihove teorije zarot.

Tudi primer Dalile Jakupović sodi v to kategorijo. Seveda je vsem anticepilcem isto še nekaj. Njih ne zanima resnica. Oni imajo svojo resnico. Tudi, ko jim “dokažeš”, čeprav je to povsem neumno početje, najdejo izgovor, da so zgolj širili vsebino, ki so jo našli in se sprašujejo, če je to mogoče res. Pa vendar jih večina niti po tem ne odstrani vsebine …