odjebite odjebite

Jože Možina v oddaji Utrip potvarja in poskuša spreminjati zgodovino s svojimi izmišljotinami / SFSN

To, kar si je dovolil Jože Možina v oddaji Utrip je prikaz desnosučnega razumevanja novinarskih standardov in poskus diskreditacije političnih nasprotnikov pred bližajočimi volitvami. Njegov poskus spreminjanja zgodovine z vsiljeno zgodbo, da so za tragedijo v Dražgošah krivi partizani, pa je zgolj prikaz kako se desnosučni trudijo spreminjati zgodovino Slovenije, ker jim ni povšeči, da so bili na napačni strani in se že 30 let trudijo, da bi prikazali, da so bili domobranci tisti, ki so osvobodili Slovenijo fašizma in da so bili na pravi strani zgodovine. Ne! Niso bili. In vsak tak poskus potvarjanja je potrebno zatreti v kali in takšnega “novinarja” bi morala nacionalna v trenutku suspendidati – prav tako pa tudi njegovo urednico, ki je dovolila to!

Dražgoše so bolečina desnosučnih in vsako leto se trudijo, da bi onečastili boj partizanov med NOB. Tudi letos. Toliko sovraštva kot je v teh ljudeh, je grozljivo. Čeprav se jim ne sanja o zgodovini in njihove “zgodbe” temeljijo na pripovedih ljudi, ki so “pričevalci” v oddajah Možine in kot takšni niso zadostni za “zgodovinsko sodbo” oz. za prikaz “nasprotnih dejstev”, ko pa gre zgolj in samo za njhove zgodbe. Kot bi rekel Jože Možina – gre zgolj za pravljice, ki jim verjamejo nekateri odrasli. In pri tem pozabi omeniti, da v njegove pravljice verjamejo desnosučni, čeprav se jim ne sanja o zgodovini, ki je bila večkrat popisana in ne “ustvarjena” v 90 letih kot poskuša to storiti Možina.

Žalostno je, da doktor zgodovine očitno sam ni šel nikoli v Dražgoše in tako tudi v oddaji Utrip prikaže pričevalca, ki je razočaran, ker na spomeniku v Dražgošah ni imen padlih vaščanov. Vsak, ki je bil v Dražgošah ve, da so  imena padlih vaščanov in borcev napisana na plošči ob dražgoški cerkvi. Že od leta 1972 naprej. Torej gre še za en dokaz poskusa manipulacije in igranja na čustva gledalcev.

Če nas do volitev čakajo takšne agitacijske oddaje na nacionalni televiziji, potem je skrajni čas, da tiha večina postane glasna. Da ne bomo tiho, kot smo sicer in da povemo na glas, da naj si desnosučni poveličevanje domobranstva in posledično fašizma vtaknejo v rit! Takšna dejanja je potrebno ostro obsoditi, prav tako pa zahtevati odgovornost teh ljudi, kajti ti ljudje, ki poskušajo spreminjati zgodovino so plačani iz naših žepov – plačani, da poskušajo potvarjati zgodovinska dejstva.

Možinov politični pamflet v oddaji Utrip je poceni politična propaganda, ki smo jo sicer navajeni v desnosučnih medijih. Ker tam ne gre za javno televizijo, so tudi standardi tam povsem drugi. Mogoče pa je Možina mislil, da dela prispevek za Nova24, kjer ljudje “požrejo vse, kar se jim servira” in ob tem zadovljno manejo svoje roke, ko jim nekdo “nalije čiste resnice”.

Takšno skropucalo, ki nima ne repa ne glave, pač ne sodi na nacionalno televizijo. No, mogoče pa je to ta nova normalnost, kjer je dovoljeno potvarjanje zgodovinskih dejstev brez vsake osnove. In oseba, ki je pripravila vse skupaj je doktor zgodovine! Smešno, kajne? No, v bistvu je bilo žalostno.

Seveda je Možina izkoristil priložnost še za obračun z vsemi ostalimi političnimi akterji, ki mu niso po godu in so na drugi strani. Kučan, Janković, Golob, Bandelli …

To skropucalo od Utripa je zgolj in samo prikaz poskusa spreminjanja zgodovine brez dokazov in bazira zgolj in samo na sovraštvu do NOB. Nima veze z realnostjo, je pa povšeči trenutni vladni garnituri in njihovim lakajem. Ne zadošča minimalnim standardom novinarskega poklica in kot takšen meče slabo luč na vse novinarje na nacionalni televiziji.

Smrt fašizmu / svoboda narodu!

p.s.: spodaj dva odziva na to oddajo Utrip …