Borut Pahor ni moj predsednik, je zgolj precednik. In od njega bi pričakoval, da v tej situaciji v Sloveniji takoj razpiše volitve, ali pa pač pove “gdo” ga drži za jajca, da nima jajc razpisati volitev. Ne, ne morem biti olikan in Pahorja imenovati predsednik, saj si s svojim načinom funkcioniranja tega niti najmanj ne zasluži.

Ko se je Borut Pahor odločil, da ne bo moralna avtoriteta, sem se jaz odločil, da zame ne bo on več predsednik ampak zgolj in samo precednik. Če se ima on, ki je na pomembni funkciji, kjer bi moral biti moralna avtoriteta, pravico odločiti o nečem takšnem, se imam tudi jaz pravico odločiti kako ga bom nazival, kajne?

Glede na to, da že 21 mesecev te ablasti precednik rine glavo v pesek in ne vidi težav z vsem tem kar se dogaja v Sloveniji, je dokaj jasno, da je nekaj za tem. Zakaj nima jajc, da bi povedal “gdo” ga drži za njih. Je kaj tako groznega, da bi umazalo “njegovo sliko”, ki jo ustvarja na instagramu? Ga mladi ne bi več všečkali in ne bi bil več influensar? Ga je strah, da bi odšel v pozabo?

Tako ali tako bo odšel v pozabo, vendar s predznakom, da bi bil dober predsednik. Da se je v tistih časih, ko bi Slovenija potrebovala dobrega predsednika raje skrival in bil tiho! Ne, to ni poslanstvo predsednika. Tudi ni poslanstvo to, da se prav žalostno nastavlja in fotografira za instagram. Ampak očitno je to njegov domet, namesto da bi se ukvarjal z resničnimi težavami, ki pestijo Slovenijo zadnje dve leti.

Torej, precednik, malce pokončne drže in razpiši že datum volitev – 24. april 2022 bo dober dan za zmago nad fašizmom, ki se je razbohotil v Sloveniji. Kljub temu, da si zdajle marsikdo želi, da bi bile volitve junija, ker je ostalo še nekaj stvari, ki jih trenutna ablast ni uničila in izropala, upam, da premoreš vsaj toliko poguma, da jim ne boš ugodil.

Lej, karkoli že je in s čimerkoli te držijo za “jajca” ne more biti tako hudo, kot pa je to kar se dogaja v Sloveniji. Ampak štekam, tebe briga za narod, ker se ukvarjaš zgolj sam s seboj. Tako, da povsem razumem, če ne boš imel jajc, da bi razpisal volitve aprila, ampak boš odložil odločanje državljanov o novi oblasti v Sloveniji na junij. Pač nimaš jajc! In narod si bo to zapomnil.

Če so ti do sedaj Primorci žvižgali na proslavah, kamor si se prisvaljkal, ti bo sedaj večji del Slovenije žvižgal. Ampak to ti je vse jasno, kajne? Saj te verjetno čaka služba kje v tujini in boš tako lahko strahopetno pobegnil iz dreka, ki si ga soustvaril v Sloveniji.

Na https://www.8marec.si/peticija-predsednik-pahor-volitve-razpisite-24-aprila/ pa lahko podpišete peticijo, da naj precednik razpiše volitve 24. aprila!