Tadej Ložar je duhovnik. Eden izmed aktivnejših na tviterju. Njegov včerajšnji tvit, ki ga je sicer kasneje izbrisal, je prikazal njegovo dojemanje pedofilije, ki očitno zanj pomeni “neka napaka”. Včeraj je namreč v javnost prišlo poročilo družbe Westpfahl Spilker Wastl, ki je analizirala zlorabe otrok v nadškofiji München in Freising med letoma 1945 in 2019, ko je zlorabe zagrešilo 173 duhovnikov in devet diakonov in so v poročilu našteli 497 žrtev – otrok in mladostnikov moškega spola.

Nekdanji papež Benedikt XVI, je bil med letoma 1977 in 1982 münchensko-freisinški nadškof in kot je zapisano v poročilu, ni ukrepal v štirih primerih zlorabe otrok.

Tadej Ložar se je na to dejanje odzval s tvitom, ki pove vse o njegovem dojemanju pedofilije: Očitajo mu neke napake iz let 1977 in 1982. Iz časa, ko je bilo vprašanje pedofilije še v marsičem neznano področje. Koliko pa je naredil v boju zoper zlorabe kot kardinal prefekt in kot papež pa nobene besede.

Ko sem prvič prebral njegov tvit sem se zgrozil. Očitno je pač za duhovnike pedofilija “neka napaka” in je bila takrat še “neznano področje”. In očitno pričakuje Ložar, da bodo o Benediktu pisali samo dobro – tole me spominja na trenutno ablast, ki si želi, da bi vsi o njej pisali samo pozitivno.

Tale spodnji tvit prikaže vso pokvarjenost cerkve in njenih pripadnikov. In to ravno v dneh, ko poskušajo desnosučni spremeniti potek zgodovine v Dražgošah in se trudijo po tem, da bi prikazali partizane kot najhujše zločince. Mogoče Ložar ne razume povsem kaj sploh tvita. Ampak očitno je za njega posiljevanje otrok zgolj “neka napaka”

Skrajni čas, da se začne RKC sama financirati v Sloveniji in da plačuje davke kot vsi ostali!

tadel lozar pedofilija