vili kovacic in luka pers ustavno sodisce vili kovacic in luka pers ustavno sodisce

Oblast v odhodu bi skrajšala zastaralne roke / afere TEŠ6, Trenta, nakup zaščitnih mask bi s tem zastarale

Kako si ablast predstavlja demokracijo? Tako, da bi sprejela dopolnitev kazenskega zakonika, ki skrajšuje zastaralne roke. Da, prav ste prebrali. V bistvu bi se s to dopolnitvijo elegantno rešili težav, ki jih imajo iz afer TEŠ6, nepremičnine v Trenti, prav tako pa bi se rešili vseh postopkov, ki so povezani z nakupom zaščitnih mask v času Covid-19 krize v Sloveniji. Z drugimi besedami – če imaš dovolj veliko podporo, potem lahko 2 leti mirno pleniš, na koncu pa sprejmeš dopolnitev zakona in ti nihče nič ne more za ta čas!

Če bi bila ta dopolnitev sprejeta, bi dejansko legitimirali korupcijo in gospodarski kriminal. Aja, pobudo za to je dal Zmago Jelinčič, ki zagotovo ni to naredil “pro bono”, kajne?

Seveda so se ob tem lomastenju oglasili tudi v Inštitutu 8. marec, ki so sporočili, da nas ob sprejetju tega zakona čaka referendum na to temo, ki bi lahko potekal istočasno z volitvami. To bi bila dvojna zmaga za vse nasprotnike trenutne oblasti in desnosučne politike, saj bi tudi ta referendum pritegnil na volišča ogromno ljudi – kot je referendum za pitno vodo. Ampak oblast se očitno ni  nič naučila iz tistega primera.

Vse skupaj me spominja na zadnje izdihljaje Donalda Trumpa v Beli hiši. Ko je poskušal sam sebe vnaprej zaščititi, da ne bi po koncu mandata imel težav s svojimi odločitvami v času mandata. In v teh dneh prihajajo na dan njegova pisma in nameni, ko je želel, da vojska zaseže “glasovalne skrinje” in jih dostavi.

Ker Janez rad kopira Donalda, nas verjetno kaj takšnega čaka tudi v Sloveniji. Tokratne volitve bodo podobne plebiscitu. Na volitvah bomo državljani pokazali kakšno državo si dejansko želimo. Želimo živeti v konstantni represiji in fašističnemu vodenju, ali pa želimo demokracijo, kjer so spoštovane človekove pravice in kjer se ne vlada z odloki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja