Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip

RTV Slovenija je pred dokončnim prevzetjem vladajoče politike / Mojca Šetinc Pašek v oddaji Utrip

Včerajšnji Utrip je bil odlično pripravljen in z zelo močno sporočilno vrednostjo. Končno je nekdo na RTV Slovenija rekel bobu bob. Novinarka Mojca Šetinc Pašek je izrekla prelomni stavek: “RTV Slovenija je pred dokončnim prevzetjem vladajoče politike“, ki bi moral prižgati vse alarme in bi se moralo nekaj zgoditi na nacionalni hiši.

Redko se zgodi, da se kdo znotraj medija upa izpostaviti in povedati na glas to, kar je vsakomur jasno. In včerajšnje dejanje Mojce Šetinc Pašek je bilo točno to – povedala je resnico, ki pa jo marsikdo tudi znotraj lastne RTV noče priznati, ali pa jo javno izpostaviti. In dokazala, da ima več “jajc” kot pa jih imajo vsi njeni kolegi skupaj, ki so tiho in se uklanjajo!

Vsakomur, ki ni včeraj privekal na svet je jasno, da se Janezu tresejo noge bolj kot se bližajo volitve. Da bo v zadnjih “vzdihljajih” poskušal “zjebat” še tisto, kar mu do sedaj v zadnjih 20 mesecih ni uspelo. In ker so volitve komunikacijski projekt, mora seveda pasti tudi nacionalna televizija, kajti Nova24 in njihovi medijski sateliti imajo tako minoren doseg, da so nevredni omembe. Ker se mu očitno računica s temi sateliti ne izide, je pripravil naskok na nacionalno televizijo, kjer se bodo ukvarjali s potvarjanjem zgodovine, kovanjem njegove vlade v zvezde, predvsem pa bodo prikazali sebe kot rešitelje Slovenije.

Seveda pričakujem odziv Ukoma z njihovo abotno analizo. Odziv Kmetiča, ki bo zahteval sklic seje. Odziv Hojsa, ki bo želel gostovati v studiu in povedati eno in edino resnico. Jančič pa verjetno že besno tipka tekste, ki bodo služili za napad kletnih trolov na družbenih omrežjih. In kletni troli so takoj po oddaji dobili “befel”, da morajo iti v napad. Njihovi odzivi so na ravni osnovnošolcev, ampak kdo drug bi izpolnjeval abotne ukaze kleti?!

Ja, to je ta shizofrena Slovenija, ko se desnica trudi spreminjati zgodovino in potvarjati dejstva na vsakem koraku, ker so pače vedno na napačni strani zgodovine. In ker stavijo na napačne konje in ne znajo častno (kaj je že to za njih) priznati, da so “zajebali vse, kar se je zajebat dalo”.

Kapo dol, Mojca Šetinc Pašek.

Všeč mi je, da je nekdo pokazal del intervjuja z Janez na indijski televiziji, kjer ga je novinar vprašal o “zgodbi” s prstanom. Indijci so zagotovo nadnavdušeni nad tem! Škoda, ker Janeza nihče drug niti več ne opazi, da je političnem parketu!