Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam

Skrajšanje karantene je prineselo kup novih težav in nobene koristi / čestitke ablasti

Vlada se je pred časom odločila, da skrajša čas trajanja karantene iz desetih dni na sedem. Očitno niso pomislili, da se jim bo to vrnilo kot bumerang, saj je to skrajšanje karantene prineslo kup novih težav in nobene koristi. Še več, več kot 140.000 aktivno okuženih v Sloveniji je dokaz, da ta vlada nima “pojma” kaj dela in vse kar dela dela narobe.

V zadnjih dneh je vse več informacij o tem, da je skrajšanje karantene prineslo več škode kot koristi. Po različnih zdravstvenih domovih v Sloveniji je več kot 1/5 zaposlenih doma, prav tako pa se težave pojavljajo v vseh drugih panogah. Težava je, da so pri okužbi z omicronom pozitivni tudi še sedmi dan izolacije, ampak po “odločitvi” vlade bi morali iti na delo. Še ena izmed mnogoterih neumnosti, ki jih je sprejela ablast.

Dejstvo je, da se od prvega dne tale ablast ne odloča pravilno o odlokih, ki jih razpisuje. Dejstvo je, da so vse do sedaj naredili narobe – zapirali državo, ko ne bi bilo potrebno, odstranili stroko iz procesa odločanja o ukrepih, sprejemali odločitve, ki niso imele veze s samo epidemijo, predvsem pa, da sedaj, ker je državna blagajna prazna ne morejo niti več razglasiti epidemije.

Je kdo pričakoval, da se bo ta vlada drugače spopadla s Covid-19? Ne, oni so se ukvarjali z zamenjavami, predvsem pa tvitanje. Kot da ne razumejo kaj je njihova naloga. Kot da bi bila država njihova.