san francisco san francisco

Mark Boris Andrijanić bo ustanovil razvojno-gospodarsko predstavništvo v Silicijevi dolini

Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, bi manj kot 90 dni pred koncem svojega mandata ustanovil razvojno-gospodarsko predstavništvo v Silicijevi dolini, kjer bi imeli zaposleni dve osebi, ki bosta skrbeli za promocijo slovenskih podjetij v ZDA in povezovanje najboljših ameriških univerz s Slovenijo. Verjetno sam zase odpira delovno mesto, kajti po volitvah bo “parlament in vlado” videl samo še od zunaj – kot tudi vsi ostali sleherniki v Sloveniji.

Minister za digitalno preobrazbo je “obljubljal” veliko. Naredil NIČ. Se spomnite na primer “podpisa” pogodbe z Googlom, s katerim naj bi Google v slovenske podjetnike in raziskave vložil 2,5 milijona evrov. Seveda je bila podpis tega memoranduma nezavezujoč, kot je odkril Domen Savič (vir), kar pomeni, da se je tresla gora in rodila miš.

Če pogledamo digitalne storitve, ki smo jih v zadnjem letu dobimi v Sloveniji, se lahko vprašamo kaj je bilo poslanstvo dotičnega ministra. Zvem izgleda kot spletna stran nekje iz leta 2007. UeNaročanje so umaknili, ker ni zadostila minimalnim varnostnim zahtevam. Aplikacija za preverjanje PCT pogojev je bila narejena za ogromno denarja, vendar je zunaj že dodatni razpis.

Lahko naštevam v nedogled kaj vse je bilo narobe z resorjem za “digitalno preobrazbo”, ampak nima smisla, ker je bil resor namenjem samemu sebi, predvsem pa njegovi lastni promociji.

Glede njegove zadnje ideje, odpiranja “predstavništva” v Silicijevi dolini gre verjetno zgolj za to, da si išče službo za čas po volitvah in je tale ideja, da bi šel na državne stroške v tujino več kot zanimiva. Zanj! In za nikogar drugega.