Aleš Hojs se je v teh dneh jezil, ker na tiskovno konferenco Vlade RS o ukrepih zaradi visokih cen energentov ni bilo nikogar od novinarjev. Aleš Hojs je insinuiral, da je šlo za “ustrezno navodilo vsem odvisnim”. Resnica je bila, tako kot je vedno pri Hojsu malce drugačna. Ukom je namreč poslal vabilo na tiskovno konferenco 46 minut pred konferenco – in to v soboto.

Tole, kar se gresta Ukom in Hojs je svinjarija. Očitno pričakujejo, da bodo novinarji v stanju pripravljenosti 24/7 vsak dan.

Smešno, vendar to je realnost Slovenije v zadnjih dveh letih. Verjetno še niste pozabili tiskovnih konferenc, ki jih je vodil Jelko Kacin in ki so se začenjale s krepko zamudo? Verjetno se spomnite tiskovnih konferenc, kjer se je Janez vklopil direktno v oddaje na nacionalni televiziji.

Verjetno si nekateri na ablasti predstavljajo, da je novinarsko delo to, da so 24/7 v stanju pripravljenosti, da bodo skočili, ko bo Janez tlesknil s prsti. In to novinarji, ki so za to ablast “presstituti” in s katerimi vsak dan ta ablast obračunava na družbenih omrežjih.

No, tokrat je prišla resnica na dan in znova se je dokazalo, da je Ukom “zajebal”. In vse tvitanje Hojsa, ki ga je seveda podprl tudi Janša in zgražanje celotne kleti na Trstenjakovi je bil zgolj in samo strel v koleno!