energetski vavcer ministri energetski vavcer ministri

Štirje ministri aktualne vlade (Tonin, Cigler Kralj, Poklukar, Podgoršek) bodo prejeli energetski vavčer

Stanje v Sloveniji je resno! Štirje ministri aktualne vlade bodo namreč prejeli energetski vavčer, saj si očitno s plačno več kot 3000 evrov ne morejo privoščiti ogrevanja! Matej Tonin, Janez Cigler Kralj, Janez Poklukar in Jože Podgoršek sodijo med tiste ministre, ki so upravičeni do energetskega vavčerja – ne, ker bi potrebovali pomoč, ker nimajo za ogrevanje, ampak za to, ker imajo veliko otrok in jim to “pripada”.

Predstavljajte si situacijo. Imate lastno hišo, plačo okoli 3000 evrov. Sedite v vladi, ki si je na začetku mandata najprej zvišala plače in potem dodelila dodatke, ker delajo 24/7. In nimate dovolj denarja, da bi plačali ogrevanje. No, to slednje lahko prečrtate in namesto tega dodate – imate dovolj otrok, da ste za državo pomembenjši kot tisti, ki dejansko nimajo dovolj denarja, da bi lahko plačali ogrevanje, ampak imajo samo dva otroka in posledično jim ne pripada energetski vavčer.

Tem štirim ministrom pa pripada in nihče od njih ni dvignil roke in za medije izjavil, da bo podelil energetski vavčer tistim, ki so bolj potrebni pomoči.

V bistvu smo včeraj v Odmevih izvedeli, da če imaš štiri otroke je to plemenito dejanje in doprinos družbi. Nihče pa ne razmišlja, da obstajajo ljudje, ki imajo mininalmo plačo in enega otroka in najemniško stanovanje – da tudi oni nimajo denarja za ogrevanje. Ampak očitno, ker nimajo dovolj otrok, da niso upravičeni do energetskega vavčerja.

In ja, gre za bonboniero. Predvolilno. Na račun vseh davkoplačevalcev. Ker je sama ablast “zajebala” in ker so “zajebala” energetska podjetja, bomo račun plačali vsi – tudi tisti, ki nismo upravičeni do tega energetskega vavčerja, pa vseeno moramo plačati ogrevanje in električno energijo!

Še 82 dni do volitev. In upam, da ta “kamarila” nikoli več ne vidi oblasti v Sloveniji. V dveh letih smo šli nazaj za 30 let! Ampak saj to je njihov modus operandi.