Refresh

This website www.had.si/blog/2022/02/02/zdravniki-bi-visje-place-tisti-ki-delajo-popoldan-pri-zasebnikih-in-so-dobivali-ogromne-covid-dodatke/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Izbira osebnega zdravnika zdravniki ki sprejemajo nove paciente zasedenost zdravnikov Izbira osebnega zdravnika zdravniki ki sprejemajo nove paciente zasedenost zdravnikov

Zdravniki bi višje plače / tisti, ki delajo popoldan pri zasebnikih in so dobivali ogromne “covid” dodatke?

Zadnje dni poslušamo želje zdravnikov, da bi imeli višje plače. Da bi izstopili iz enotnega plačnega sistema. Da jim pač to kar imajo sedaj ni dovolj in da bi želeli več. Pa me zanima, če gre to za tiste zdravnike, ki popoldan delajo pri zasebnikih? Za tiste, ki jih je država bogato nagradila s “covid” dodatki? Za tiste, ki jih ni mogoče dobiti na telefon v teh časih?

Niso vsi zdravniki enaki! Ne smem in ne morem vseh enačiti. Pa vendar imam vse bolj občutek, da si želijo zdravniki biti “nadkasta” in da želijo, da za njih veljajo povsem drugačni pogoji in pravila. V bistvu ta želja po višjih plačah in izstopu iz enotnega plačnega sistema ni “vzklila” v tem času, ampak je že dlje časa želja tega ceha. Ta ablast ji je zgolj tlakovala pot do tega in ne čudi me, če bo prišlo do razpada zdravstvenega sistema – saj to je bila želja trenutne ablasti in lobijev, ki so v tem času krepko polnili svoje žepe.

Lahko razumem, da si želijo zdravniki višje plače – čeprav imajo majvišje plače v Sloveniji. Da dodatkov, ki jih prejemajo niti ne omenjam. Pa vendar, a si učitelji ne zaslužijo višjih plač? A si medicinske sestre ne zaslužijo višjih plač? Kaj pa delavci, ki urejajo ceste, da se lahko vi varno peljete na počitnice – si ti ne zaslužijo višje plače?

Vsi si jo zaslužijo, kajne? Ampak zdravniki lahko izsilujejo, ker smo v takšni situaciji in pogojujejo stvari, ker pač lahko. Nekdo, ki dela na cesti si tega ne more privoščiti. Ker ga bodo zamenjali. Zdravnika precej težje.

Ampak še na eno stvar moramo biti pozorni. Ali so vam ostajale smeti v smetnjakih, ker “smetarji” niso odvažali smeti v času covida? Ne!

Ali so odpadale operacije po vrsti, ker pač zdravniki pač niso delali in ker so bile drugačne prioritete? Da! In so takrat zdravniki vračali plačo, ker niso opravili svojih delovnih nalog? Hm. Koliko jaz vem, ne. Ampak ti ljudje bi sedaj radi višje plače.

Ja, precej neumno je tole. Predvsem pa poskusi spinanja nekaterih “pri koritu”, ki omenjajo, da dobijo zdravniki 5 evrov na uro. Kar seveda ne drži. Ampak v tem času, ko lahko vsak napiše laž na družbenih omrežjih in se nič ne zgodi, je to pač modus operandi.

Mogoče pa bi morali prepovedati zdravnikov opravljati popoldansko delo, mogoče pa bi morali prevetriti zdravstveni sistem in najti sistemske rešitve. Šele potem bi se lahko začeli pogovarjati o plačah – ko bi bilo vse drugo urejeno in pripravljeno. In predvsem omogočiti ljudem dostop do zdravnika in zdravstvene oskrbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja