ales hojs robert golob tarca ales hojs robert golob tarca

Robert Golob v oddaji Tarča povozil državljana Aleša Hojsa

Včerajšnja Tarča je bila zanimiva. Na eni strani Robert Golob, na drugi strani državljan Aleš Hojs, ki se predstavlja kot minister. V studiu sta bila še Marjan Šarec in Zdravko Počivalšek, ampak “glavni boj” se je odvijal med Golobom in Hojsom, vendar je bilo prav žalostno gledati kako nesposoben je Hojs, ki ne more sploh parirati Golobu in ga je Golob povsem povozil. Ministru pač ni ostalo nič drugega kot nekulturno obnašanje, skakanje v besedo in v nedogled ponavljanje floskul, ki nimajo nobene veze z realnostjo.

Da bo letošnja predvolilna bitka povsem nezanimiva je jasno. SdSovska strategija pred volitvami je “izpostavljanje” plače Goloba, pisanje “pisem upokojencev”,  vlaganje ustavnih pobud za prepoved političnih strank, kaznovanje vseh drugače mislečih in v neskončnost ponavljanje nebuloz o uspehih te ablasti v zadnjih dveh letih.

Pa ne bom šel v podrobnosti o teh njihovih pravljicah, ampak bo dovolj samo podatek, da je dolg na prebivalca Slovenije narastal iz 15.000 evrov od začetka Janezovega mandata, na preko 20.000 evrov dolga na prebivalca Slovenije. To je ta realnost, ki jo je nemogoče zapakirati v “gospodarsko rast”, objavo Economista in podobne nebuloze, ki jih ponavljajo vsi predstavniki ablasti in ministri vsakič znova, ko odprejo usta.

To, kar se je včeraj zgodilo Hojsu, bi se morali zgoditi že zdavnaj. Škoda, ker se Golob ni zgodil že prej in je bil končno v studiu nekdo, ki se je zelo taktno, predvsem pa premišljeno odzival na njegove nebuloze in očitke, ki sicer nimajo veze z realnostjo, ampak so pa dober “kanon futr” za volivce z desnega pola, ki pač verjamejo vsemu, kar ablast izreče.

Golob je Hojsa lepo pošolal o stvareh o katerih Hojs nima pojma, vendar vsakič znova govori o njih. In ko je bil v kotu, se je zgodilo to kar se vedno zgodi. Skakanje v besedo, nepovezani stavki, očitek na očitek, predvsem pa se začne Hojs zapletati v lastne nebuloze.

Včeraj je bilo takšnih momentov ogromno – prav žalostno je bilo gledati kako se Hojs sramoti in kako ne more na nobenem nivoju parirati Golobu. Še več – Golob je bil izvrstno pripravljen in umirjen, tako da je dokazal, da se na provokacije in poskuse zavajanja lahko odgovarja tudi z argumenti. Ampak kaj, ko Hojs tega ne razume in se obnaša kot otrok.

Hojs je včeraj doživel krepko lekcijo, ko se je spuščal na področju, kjer je želel pametovati, vendar ne pozna niti osnov. Zgolj upam lahko, da bo takšnih Tarč še več, saj lahko ljudje pred TV zasloni sami naredijo zaključke o kompetentnosti ali nesposobnosti sodelujočih v takšnih oddajah. In očitno obstaja zelo preprost način razkrinkanja “šarlatanstva” – naliješ mu čistega vina in potem se začne zgolj še besedna diareja, ki nima več veze s samim bistvom oddaje.

Ne boj, masaker je bil včeraj to. Ampak Hojs je izpadel kot otrok, ki mu nekdo pokaže kriv prst in se začne jokati. Ja, to je ta domet državljana Hojsa, ki se v oddajah predstavlja, da je minister.

Če bo prišlo še do več takšnih soočenj, bo Robert Golob s svojo stranko dobil preko 25 odstotkov glasov na volitvah, saj očitno je material za politika, predvsem pa ni populist, ampak realist in je tako umirjen, da je to bolečina za njegove “nasprotnike”. Poleg tega pa se je še očitno dodatno pripravil na “jurišnika” Hojsa, ki se mi je na koncu oddaje že smilil, ko je vse njegove napade Golob preprosto odbil nazaj.

  1. Očitno se Goloba v SDS res bojijo in jim je konkurenca na prihajujočih volitvah. Zato prepričujejo svoje na nora24tv, kjer je vsak dan objavljen vsaj en članek, ki ga diskreditira.

  2. Golob me je pozitivno presenetil, Hojs me ni presenetil, ker je bil tak kot vedno:
    neotesano, zoprno, manipulatorsko razvajeno otroče.
    Šarec bi bil še vedno odličen za na veselice (in nikamor drugam).
    Počivavšek zadnje čas pri meni nekoliko pridobiva na ratingu, kljub temu da je nekako nadležen, mu je treba priznati, da pove in tudi naredi kaj pametnega, kar mu je nenazadnje potrdil tudi Golob.
    Se je pa včeraj točno videlo, kdo dela iz kruha drek, kdo je pa že kdaj v življenju dejansko kaj naredil ali ustvaril.

Komentarji so zaprti.