Uvajanje pouka srbscine v solah gre za dodaten pouk srbskega jezika Uvajanje pouka srbscine v solah gre za dodaten pouk srbskega jezika

Zakaj strokovna skupina ne načrtuje omilitve ukrepov v šolstvu

Otroci so v zadnjih dveh letih bili kolateralna škoda ablasti. Šole so zapirali, šole so odpirali, morali so nositi maske, ni jim bilo treba nositi mask. Hibridni pouk, samotestiranja … In tako bi lahko v nedogled našteval ukrepe, ki so jih morali upoštevati. če so se želeli šolati in ki jim jih je strokovna skupina zapovedala v tem času. Smešno, vendar žalostno – v Sloveniji sem dobil občutek, da resorna ministrica Kustečeva sploh ne obstaja. Namesto, da bi bila zagovornica šolarjev, se je raje potuhnila in čakala, da vse skupaj mine.

Glede na to, da strokovna skupina v tem času pripravlja omilitev ukrepov, se mi zastavlja preprosto vprašanje – zakaj strokovna skupina ne načrtuje omilitve ukrepov v šolstvu? Zakaj bodo omilili pogoje za vstop v trgovino, na drugi strani pa jih ne bodo omolili za šolarje. Verjetno gre za strokovne ugotovitve, kajne?

Ne bom se vprašal kdo je tu nor, kajti to bi bilo retorično vprašanje – bi se pa na tem mestu vprašal o kompetentnosti strokovne skupine, ki so ji očitno bolj pomembni “interesi” kot pa javno dobro. V bistvu je tole še en tak lep primer kako se je naša ablast s “strokovno skupino” soočala z epidemijo v Sloveniji.

Predvsem je zanimivo, da ta strokovna skupina ni imela v ekipi nikogar, ki bi se ukvarjal tudi s področjem šolstva – pa nimam v mislih Kustečeve, ki so ji bile Olimpijske igre bolj pomembne od šolarjev, ampak psihologa, socioloa – ljudi, ki naj bi bili kompetentni na tem področju in bi lahko s svojim mmenjem tudi spremenili potek dogodkov.

Glede na to, da teh strokovnjakov ni bilo v strokovni skupini – na koncu bomo izvedeli, da je vse odločitve sprejemal Janez s svoji ožjim štabom, je jasno, da so se reševanja situacije med celotno epidemijo lotili povsem napačno. Ampak o tem bomo sodili po volitvah, ko se bodo naredile strokovne analize odločitev in bomo dobili črno na belem, da ta epidemija ni bila vodena pravilno.

To, da so otroci še vedno kolateralna škoda, pa je itak dno dna! Ampak to je modus operandi SdSovcev, ki želijo travme celi generaciji, ker le tako lahko oni postanejo “odrešeniki” in prosperirajo. No, na srečo nič več v letu 2022, medtem ko je bil prej še prisoten “štokholmski sindrom”.

Tik Tok Tik Tok …