protesti 28 maj 2021 ljubljana 5 protesti 28 maj 2021 ljubljana 5

Sproščanje Covid-19 ukrepov / nima ablast časa za te neumnosti, kajne

Zadnjih 14 dni je veliko govora o sproščanju Covid-19 ukrepov. “Pol sveta” je začelo s sproščanjem že pred časom, v Sloveniji pa ablast nima časa za te neumnosti. Očitno jim trenutno stanje povsem odgovarja in posledično se včeraj, na dopisni seji, kjer bi se med drugim morali ukvarjati s sproščanjem ukrepov – se s tem niso ukvarjali. Je treba pleniti pred volitvami, ker potem ne bo več priložnosti …

Zadnje dni so ministri, “stroka” in vsi ostali pred kamerami govorili o sproščanju Covid-19 ukrepov. Govorili. Kar pomeni, da so vrgli dimne bombice in da ne bo še nič zgodilo. In res se ni.

Na včerajšnji dopisni seji bi morali obravnavati točko o sproščanju ukrepov – vendar se je niso dotaknili. Posledično tudi odpade dopoldanska novinarska konferenca, kjer bi morali javnosti predstaviti ukrepe, ki bodo Slovenijo vrnili nazaj v normalne tirnice.

Se spomnite preletov letal ob “koncu 1. vala”, ko smo bili najuspešnejši v bitki s Covid-19 v svetu? No, v bistvu nismo bili, ampak nepomembno – z nečim so se morali hvaliti in si “dvigovati ceno”.

Sam bolj stavim, da bo ablast počakala še kakšen teden in dva in upala, da pride 6. val in da nas bodo lahko zopet zaprli. Ker res ni ok, če se ljudje dva meseca pred volitvami lahko začnejo družiti, kajne? Strah pred Covid-19 mora biti prisoten ves čas, kajti samo tako lahko ta ablast funkcionira – vedno mora imeti namišljenega sovražnika proti kateremu se bori.