Veganski “sir” za mazanje Violife Creamy Black Pepper je top in ga priporočam tistim, ki se prehranjujejo vegansko kot tudi tistim, ki so “vsejedci”. Mene je Violife Creamy  pozitivno presenetil, čeprav nisem ljubitelj “nadomestkov” in jih tudi ne iščem v svoji prehrani.

Pred dnevi sem v hladilniku našel ta “namaz”. Kot že zgoraj omenjeno ne iščem približkov hrani, ki je sicer ne uživam, vendar si dam možnost in poskusim, ko dobim karkoli takšnega v roko. Tudi Violife Creamy Black Pepper sem poskusil.

Najprej sem poskusil ta “sir” z žlico. Pričakovanja so bila nizka oz. kot sem že dolgo nazaj ugotovil – če ni pričakovanj so možna vsa presenečenja. In v tistem trenutku sem odpotoval nazaj v mladost …

Zakaj? Ker me je ta Violife Creamy spomnil na čase Zdenka sirčkov za mazanje, s to razliko, da ima ta dodatek črnega popra. Ampak okus se mi je zdel precej podoben – je pa res, da Zdenka sira že vsaj desetletje nisem poskusil.

Kaj torej sestavlja Violife Creamy Black Pepper “sir” za mazanje? Voda, kokosovo olje, škrob, mleti črni poper, morska sol, arome, sredstvo za uravnavanje kislosti: glukono-delta-lakton, izvleček oljk, vitamin B12.

In ja, uporabljam besedno zvezo veganski “sir”, ker tako najbolj preprosto opišem to hrano in je precej bolj jasno o čem je govora. Lahko pa bi uporabil tudi besedno zvezo veganski nadomestek sira za mazanje, kajne?

Aja, Violife Creamy stane malce već kot 2 evra in ga lahko kupite v Hoferju …