Minister Koritnik je šel na test alkohola po 18 urah

Minister Koritnik je dokazal, da še nismo dosegli dna, čeprav imamo vsak dan takšen občutek.. Na internete je prišel posnetek, kjer se Koritnik s prijateljem zabava v lokalu in poskuša biti zabaven s parodijo na dokumentarni film The Tinder Swindler. Lokal naj bi Koritnik zapustil pred 22. uro in včeraj se je za svoje “obnašanje” tudi opravičil. Kot dokaz svoje nedolžnosti je priložil tudi izvid testiranja na alkohol in droge iz UKC Ljubljana.

Zanimiv je čas opravljanja testa. Na UKC Ljubljana je šel na test alkohola in drog – z zamikom 18 ur! Ker nisem strokovnjak na tem področju, ker nimam izkušenj z alkoholi, niti ne vem kaj to pomeni. Ampak preprosta kmečka logika pove, da se alkohol v telesu “razkroji” po določenem času in če je to 18 ur po “žuru”, so seveda temu primerni tudi rezultati.

Še nekaj je zanimivega pri tem izvidu – napotni zdravnik je kar vodja urgence! Hm. Očitno obstajajo prvo in drugorazredni državljani, ki se jih temu primerno tudi različno obravnava.

V bistvu mi je vseeno, če je bil minister alkoholiziran ali zadrogiran. Posnetek kot tak je še en dokaz več kako si oni predstavljajo ablast – “ne može nam niko ništa , jači smo i od sudbine”.

Glede na to, se je ministru njegov posnetek zdel zabaven, me zanima, če minister razmišlja o svojem odstopu? Ker to bi bilo zabavno tudi še za koga drugega kot zgolj in samo zanj.