janez jansa shod za ukrajino janez jansa shod za ukrajino

Janez Janša v sredo organizira provladni shod oz. shod v podporo Ukrajini

Kaj storiš, če ti padejo “rejtingi”? Na sentimentu vala Ukrajine se odločiš, da organiziraš shod v podporo Ukrajini – in za to izbereš sredo. Ja, Janez Janša je postal predvidljiv in jasno je, da gre za shod, ki bo postal provladni shod. Ob tem se mi zastavlja preprosto vprašanje – je Janez organizator tega shoda, ker poziva nanj kot je to trdil za nekatere druge petkove protestnike? Bo Janez plačal varovanje shoda iz svojega žepa?

Dve leti nas je ta ablast zastraševala, zalivala z vodo, solzivcem, nas preganjala, pisala kazni, ker smo se udeleževali protestov proti ablasti. Izstavljali so račune za varovanje protestov – čeprav ni nihče potreboval tega. Ti protesti so bili ob petkih. Potem se zgodi Ukrajina.

Pozabi se na vse omejitve. Pozabi se na vse kazni. Pozabi se na vse grožnje narodu. Janez se odloči, da bo organiziral provladni shod aka shod v podporo Ukrajini. V sredo! Ja, prav ste prebrali – na tisti dan, ko so se na protestih dogajala “sranja”. Na tisti dan, ko se je Hojs sprehodil z do zob oboroženimi vojaki po prestolnici. Na tisti dan, ko so policisti zaplinili Ljubljano.

Janez v kolažu fotografij izbere tudi eno izmed tistih, ki je bila posneta leta 2016. In nima veze s trenutno situacijo. Ampak poskuša pa izkoristiti to navdušenje ljudi nad podporo Ukrajini in Hojs obljublja možnost sprejema 200.000 beguncev iz Ukrajine v Sloveniji.

Če prav sklepam. Če Janez tako reče, potem so dovoljeni protesti in shodi. Če kdo želi imeti shod proti Janezu, potem ta ni dovoljen. Še korak naprej. Janez zaračuna varovanje protestov “organizatorju”. Torej se je Janez odločil, da bo iz svojega žepa plačal varovanje tega provladnega shoda. In še zadnje – ko pride na vrsto Ukrajina izgine Covid in vse ostale omejitve.

janez jansa shod za ukrajino