paraolimpijci paraolimpijci

Ruski paralimpijci brez nastopa na paralimpijskih igrah / ruske mačke ne smejo tekmovati na mačjih razstavah

Informacija, da je mednarodni paralimpijski komite ruskim paralimpijcem prepovedal nastopa na zimskih paralimpijskih igrah v Pekingu me je razžalostil. Tudi ruskim mačkam so prepovedali tekmovanje na različnih mačjih razstavah. To so te sankcije zaradi katerih se bo Putin odločil, da ne bo več uničeval Ukrajine, kajne? Kaznujte politiko, ne ljudi!

To, kar se dogaja v Ukrajini ni normalno. To, da nimamo “varovalke”, ki bi onemogočala takšna dejanje je še bolj zaskrbljujoče. Tudi v Sloveniji, kjer imamo “demokracijo” nimamo varovalke, ki bi onemogočila Janezove “rabote”, ampak očitno je to namen demokracije. Nazaj k paralimpijcem.

Kaj so storili ruski paralimpijci, da so jim prepovedali sodelovanje na paralimpijskih igrah? Nič drugega kot to, da so iz tiste države, ki se je odločila pokazati svojo vojaško moč nad sosednjo državo. Paralimpijci so ljudje, ki so se več let pripravljali na tekmovanje in ki se niso sami odločili, da bodo pristali na vozičku (kot primer) so sedaj kaznovani zaradi samopašnosti ruskega voditelja. Zaradi njega in za to, ker se je preostali svet odločil, da kaznuje Rusijo so jim odvzeli to možnost za katero so se pripravljali in živeli.

Če kdo res verjame, da bodo takšne poteze prepričale Putina, da bo prenehal z napadi oz. če res kdo verjame, da bi se Putin zaradi takšnih sankcij odločil, da neha z represijo na Ukrajino – potem verjetno živi v precejšnji zmoti. Putin ima s takšnimi potezami zgolj še en izgovor za napade – cel svet je proti njim in jih kaznuje na takšne načine.

Glede na to, da poteka že deveti dan napadov na Ukrajino in da cela EU in ostali svet ne more storiti ničesar … Bi pričakoval malce bolj poglobljen razmislek o tem kakšne ukrepe uvesti proti Rusiji in da ne bodo njeni državljani kolateralna škoda samopašnosti enega politika.

Aja. Česa so krive ruske mačke, da ne smejo nastopati na mačjih razstavah tudi ne razumem. Ampak očitno razviti svet že ve, da bo to ustavilo napade na Ukrajino.

paraolimpijci

  1. A ni bilo nazadnje sklenjeno, da smejo nastopati, vendar ne pod rusko zastavo?
    Kar se pa ruskih mačk in ostalih ruskih športnikov tiče, to pa menda ja ni taka tragedija no, v primerjavi z ukrajinskimi civilisti…
    Pravzaprav mi v tej situaciji za ruske športnike dol visi..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja