vzporedne volitve vzporedne volitve

volitve2022.si / to niso vzporedne volitve, gre za promocijo določenih strank in zbiranje osebnih podatkov

Spletna stran volitve2022.si ni namenjena vpozrednim volitvam kot trdijo njeni ustvarjalci. Še več, na sami spletni strani volitve2022.si sploh ni omenjeno kdo je lastnik te spletne strani, čeprav zbirajo osebne podatke in promovirajo določene politične stranke, kar je jasno že na prvi pogled. Če preverite “whois” podatke, pa ugotovite, da je lastnik domene – PublishWall d.o.o. (PublishWall d.o.o.).

Če naletite na spletno stran volitve2022.si jo mirno preskočite. To nima nobene veze z namenom, ki so ga oni objavili na spletni strani: Gre za pomemben vidik spremljanja dogajanja pred volitvami, saj je javnost preplavljena v javnomnenjskimi anketami, ki jih izvajajo najrazličnejše agencije, rezultati pa so mnogokrat različni in to ne samo v času pred volitvami.

Zelo jasno je, da pri takšnih “javnomnenjskih anketah”, ki to seveda niso, gre zgolj in samo za favoriziranje posameznih političnih strank in zelo uboren poskus ustvarjanja javnega mnenja.

Za sodelovanje v “anketi” tudi ponujajo nagrado, čeprav na sami spletni strani ni nikjer objavljenih pogojev nagradne igre, prav tako pa tudi ni nikjer omenjen organizatorj.

Če malce bolj podrobno pogledate vsebino, ki je še objavljena, potem je jasno, da je to portal za diskreditacijo levih strank in za promocijo desnih strank. O levih strankah vse najslabše, o desnih pa vse najlepše.

p.s.: da bo jasno, da gre za propagandno platformo desnice pa potrujejo tudi tviti navdušenja desnosučnih domoljupcev

Aja, zakaj je spodaj napisano fake? Ker javnomnenjske ankete delujejo na drugačen način kot tole, ki nima veze z javnim mnenjem. Ima pa vse zametke poskusa ustvarjanja javnega mnenja, čeprav bo zanimivo videti podatke, ko bo imela stranka SdS preko 90 odstotno podporo med “glasovalci”. Če vključiš trole, potem dobiš dobre rezultate.

vzporedne volitve