Ponoči je na Jarun (Zagreb) padlo ukrajinsko brezpilotno letalo. Ugibanja o tem, kaj naj bi se zgodilo ponoči so tako razjasnjena. Ni šlo za NLP, ni šlo za vojaško letalo, šlo je za 6-tonsko brezpilotno letalo, ki je očitno zgrešilo cilj Yarun in je pristalo na Jarunu.

Mogoče se vse skupaj sliši precej smešno, pa vendar ni. Zaradi več razlogov. To, da se nekdo zmoti in zatipka pri vnosu destinacije je ena stvar. Druga stvar je, kako je mogoče, da se 6-tonsko ukrajinsko brezpilotno letalo lahko brez težav “sprehodi” čez dve državi, ki sta članici Nata in nihče tega ne opazi? In še zadnja stvar je, kako je mogoče, da ni bilo v istem trenutku, ko je letalo padla na Jarun, jasno kaj se je zgodilo?

Več vprašanj kot odgovorov. In verjetno odgovorov ne bomo dobili nikoli. Mi je pa vseeno fascinantno, da se lahko takšno brezpilotno letalo zruši in tako ogroža življenja prebivalcev. Kaj bi se zgodilo, na srečo se ni, če bi to letalo priletelo v bolnišnico? Bi s tem Ukrajina napadla Hrvaško? Bi Nato posredoval in zakaj Nato ni posredoval, ko je to brezpilotno letalo letelo čez Nato države? Je to ta Natova moč za katero moramo kupovati železo, da se lahko Tonin slika na njih?

Upam, da danes dobimo več odgovorov na to temo in da postane jasno kaj se je dogajalo ponoči.

jarun brezpilotno letalo
Slika je simbolična