13. marec 2020 se lahko v zgodovino Slovenije zapiše kot najbolj tragičen dan v kratki zgodovini Slovenije. Takrat je ablast prevzel Janez Janša s kolaborantskim kozjanskim bikom in dokazano koruptivno Pivčevo, ob pomoči Tonina in Jelinčiča. Takrat se je začela pisati temna stran zgodovine Slovenije, ki je ne privoščim nikomur, saj sta ti dve leti bolj spominjali na “temne čase komunizma” kot pa na demokracijo, ki smo jo pred mnogimi leti izbrali. 24.4.2022 bo čas za dokončni obračun z Janezom Janšo in njegovimi domoglupci, ki se ne bodo kar tako “predali” in bodo do takrat poskusili storiti še marsikaj, kar bomo odplačevali še naslednjih 20 let.

Dan pred tem je prejšnja oblast razglasila epidemijo in NI zapustila praznih skladišč kot so nas ves čas prepričevali ablastniki. 13. marca se je začelo najbolj žalostno obdobje v Sloveniji, ko so bile teptane človekove pravice in ko je ablast dnevno producirala nove in nove afere in poskrbela, da so njihovi “pribočniki” bili bogati nagrajeni za njihovo podporo.

Takrat se je tudi tale blog vključil v poročanje o dogajanju v zvezi s samo epidemijo in teme niso bile več lahkotne kot pred tem. Posvetil sem se stanju v Sloveniji in poskušal vsakodnevno zajeti vse “sranje”, ki ga je ablast sproducirala. Za to sem bil “nagrajen” s številnimi članki na Nova24, z mojimi prihodki so se ukvarjali v oddaji Kdo vam laže, grožnje s smrtjo so bile na dnevnem redu – policija pa kljub mojim prijavam ni mogla storiti ničesar, ker so mi grozili preko spleta! Kljub temu, da sem večkrat razmišljal, da ni vredno, sem se odločil, da bom šel preko vsega. Preko vseh laži in podtikanj. Preko vseh groženj s smrtjo in obračuni.

V tem tednu sem državi vrnil vse, kar mi je “namenila”, ker mi je prepovedala opravljati svoje delo – kot še veliko ostalim samostojnim podjetnikom. Tako, da lahko mirne duše zapišem, da mi ta ablast v dveh letih epidemije ni namenila ničesar – počivavčerje pa naj si zataknejo v rit, saj jih ne bom uporabil. In glede na to, da se Janez ravno v teh dneh hvali, da so pomagali vsakemu državljano Slovenije – laže! Meni niso. In nisem edini. Ogromno nas je, ki smo “izviseli”, kljub temu, da smo morali iskati nove načine preživetja na trgu. Ker ablastniki nimajo pojma kako deluje trg dela, jim seveda ni jasno, da delo ne “leži na tleh”, ampak srčno upam, da jih kruta realnost doleti po volitvah in se znajdejo na trgu dela, kjer bodo morali pokazati svoje veščine.

Že pred razglasitvijo epidemije sem vzpostavil spletno stran #ostanidoma in se trudil osveščati ljudi o tem kako naj poskrbijo zase. Tudi prve sveče, ki so jih prižgali pred parlamentov v času “lockdowna” so bile moja ideja. Kup stvari sem še naredil v tem času, predvsen pa sem se trudil informirati bralce o tem kar se nam dogaja v Sloveniji in opozarjati na to, da ne gre več za demokracijo ampak za fašizem pod krinko demokracije. Ampak dovolj o meni, nazaj k dvema letoma sranja v Sloveniji.

Že začelo se je z izgubo tovornjaka z zaščitno opremo oz. nategom Tonina in Počivalška. Nadaljevalo z nakupom nedelujočih ventilatorjev. S Počivalškovimi maskami in maskami mame od Tonina. Zaščitna oprema je postala biznis in seveda je bil ta biznis namenjen ljudem blizu ablasti.

Ko je Ivan Gale razkril vse “sranje”, ki se je dogajalo, je padel v nemilost ablasti. Začeli so se protesti in ta teden bodo v petek potekali že 100-ič.

Desnica je izumila Rumene jopiče, ki so s svojim nazi skandiranjem dokazali čemu so bili namenjeni. Ljudje smo se med seboj “poklali” glede Covid-19. In ablast je dnevno spreminjala pravila in odloke. Denar je letel na vse strani in upam si trditi, da še naslednjih par let KPK ne bo mogla narediti revizije vseh poslov te ablasti v tem obdobju.

Strah je naredil svoje. In kljub temu, da so ljudje verjeli, da je Janez odličen voditelj, se je še enkrat izkazalo, da temu ni tako. Da nima pojma o vodenju in da vse skupaj bazira zgolj na ustrahovanju. Odloki vlade so doživljali ustavne presoje in ustavno sodišče je pritrdilo pritožbenikom. Pa vendar se ni nič zgodilo. Vse skupaj je šlo samo še globje in globje.

In če v Sloveniji verjameš, da si že doživel dno. Potem pride nov dan in dokaz, da včerajšnje dno še ni bilo nič v primerjavi s tem, kar nas čaka danes. In tako je bilo vseh teh 730 dni ablasti Janeza Janše.

Hojs je nepreklicno odstopil, vendar se je kasneje premislil in ni odstopil. Pivčevi je bila dokazana korupcija in ni želela odstopiti. Desnosučni politiki so na tviterju s pomočjo svojih trolov s Trstenjakove obračunavali z vsemi, ki niso bili na njihovi strani. Janez pa je v tem času živel v nekih drugih časov in stika z realnostjo ni imel. No, tudi predsedovali smo Svetu Eu, vendar je bilo to povsem neopazno in nepomembno.

V vmesnem času pa smo se ukvarjali z maskami, cepljenjem in se med seboj bojevali kdo ima bolj prav. Ablasti je uspelo, da so nas spravili na nasprotna bregova, kar je bil tudi njihov namen. Miljarde so izpuhtele v zrak in nekateri so si ornk omastili svoje brke, ker so bili na pravem bregu. Drugi pa so postali državni sovražniki in še enkrat smo dobili dokaz, da je laž nesmrtna duša desničarjev in da imamo v Sloveniji prvorazredne in drugorazredne državljane. In ja, jaz sodim seveda med drugorazredne.

Nekoč, ko bom imel več časa, predvsem pa volje in ko bo nekdo drug na ablasti, bom zopet pisal o drugih temah, ki me bolj veselijo in ki so bolj prijazne. Do takrat, ko pa je v Sloveniji še vedno na ablasti Janez pa tega ne morem. Ker je preprosto preveč sranja, da bi lahko gledal stran, ko se vse to dogaja.

Srčno upam, da bo tudi moj svet bolj barvit po 24.4.2022! In hvala, ker me še vedno berete in sledite.