Ko so pred leti začeli prečkati naše meje prvi migrantje iz tujih dežel so “kavč komentatorje” motili mobilni telefoni, ki so jih imeli s seboj migrantje. Takrat je desnosučni tabor začel z mantro, da bodo ti ljudje ukradli “njihovo vero”, da bodo posiljevali ženske v Sloveniji in da to pomeni konec demokracije. V letu 2022, ko se 500 kilometrov od nas dogaja Ukrajina, taiste ljudi motijo avtomobili z ukrajinskimi registrskimi tablicami, saj bi se po njihovem morali vsi moški boriti za svojo domovino.

Vidni predstavniki ablasti v Sloveniji so že pred 18 dnevi zelo jasno pokazali, da oni ločujejo ene in druge migrante. Da so jim tisti iz Ukrajine bolj pomembni kot ostali, ki prihajajo iz bolj oddaljenih držav in kjer se prav tako dogaja genocid. Za naše ablastnike pač obstajajo prvorazredni in drugorazredni migrantje – kljub temu, da so vsi ljudje in da vsi želijo zgolj preživeti.

Če ablast deli migrante, pa večina domoljupov ni naklonjena Ukrajincem, ki prečkajo meje in so prišli tudi v Slovenijo. Verjetno bi raje, da bi prišle v Slovenijo samo njihove žene z otroci. Hojs je obljubljal možnost sprejetja 200.000 migrantov iz Ukrajine, vendar se domoljupci na družbenih omrežjih niso v celoti strinjali z njim.

V bistvu so dokazali, da je avto novi mobilni telefon in da človek, ki beži pred strahotami in grozotami vojne ne bi smel s seboj imeti mobilnega telefona ali pa avtomobila. To je ta podlost domoljupcev, ki jih je strah lastne sence in bi radi, da so vsi ljudje nesrečni kot so oni sami.

Človek je človek – ne glede na vero, spol, barvo kože, spolno usmerjenost! To bi lahko vedeli tudi domoljupci v letu 2022. To, da nekdo ne želi braniti svoje domovine je njegova legitimna odločitev. In to, da nekdo prebegne iz države, kjer vladajo vojne razmere je njegova pravica in možnost.

Namesto, da bi se domoljupci ukvarjali s svojimi življenji se raje ukvarjajo z avtomobili tistih ljudi, ki so pobegnili iz Ukrajine in ki so se zatekli v Slovenijo. Žalosten je domoljupski svet, kjer morajo živeti sami s seboj. Sem vseeno upal, da je v njih vsaj malo človečnosti, ampak sem se motil. In verjetno bi bili ti domoljupci med prvimi, ki bi “spizdili” iz Slovenije, če bi se dogajalo kaj takšnega kot se sedaj dogaja v Ukrajini.

Ja, to je precej velika sramota za te ljudi, ampak v svoji omejenosti tega niti ne razumejo. Oni pač verjamejo, da se ljudje razlikujejo med seboj glede na vero, spol, barvo kože in njihovo spolno usmerjenost! Žalosten mora biti njihov omejen svet.