Studio City je včeraj Marcel Štefančič zaključil z besedami: Ko obsojamo avtokrata, ki je napadel Ukrajino, je treba kar najodločneje obsoditi avtokracijo, ki je napadla nacionalkoOddaja Studio City se namreč poslavlja do 9. maja, ker je verjetno prevelik trn v peti trenutni ablasti. Besede Marcela pa bi morale odzvajanti v naših ušesih in počasi bi se morali zavedati, da ni razlike med Putinom in Janšo!

 

Marcel Štefančič nam je s svojo izjavo nalil čistega vina. Še več. Pokazal je, da ima jajca. In da stvari, ki se dogajajo v Sloveniji niso že dve leti normalne. Da to, proti čemur je Janez Janša (Putin) je dejansko on sam. Da vse kar Janeza obsoja Putina je zgolj in samo pogled v ogledalo.

To, da želi Janez pred volitvami, ki jih bo izgubil, povsem demontirati nacionalno televizijo je jasno. Da želi nastaviti svoje kadre povsod je tudi že deja vu, ki se vedno dogaja zadnje tedne pred volitvami, ko mu postane jasno, da bo izgubil. V zadnjih tednih pa bo še več obračunaval s politični nasprotniki na vseh frontah. Ker lahko. Ker v janšistični demokraciji je to modus operandi ablasti. Vsi ostali morajo biti pač tiho.

Še mesec dni do volitev. Še mesec dni do normalizacije Slovenije. Še mesec dni, do večletnega odstranjevanja kloake, ki jo je bila deležna Slovenija v zadnjih dveh letih. Predvsem pa še mesec dni do slovesa Janeza s trona in ko bomo Slovenci spet lahko svobodno zadihali.

marcel stefancic
marcel stefancic