Včeraj zvečer sta bili na nacionalki in komercialki soočenji pred volitvami. Kot pričakovano se je tudi tokrat Janez Janša izognil soočenju z Robertom Golobom in ostalimi predsedniki strank. Očitno se heroji bojijo in bežijo pred soočenji na televiziji.

To, da se Janez Janša ne želi soočiti na soočenjih z ostalimi prvaki političnih strank v Sloveniji je prav smešno in zabavno po svoje. Oseba, ki se ima za “heroja” nam vedno znova dokaže, da temu ni tako in da ga je očitno tako strah drugih predsednikov političnih strank, da si raje poišče “izgovore”, ker mora reševati državi. Včeraj je šel na obisk k Plenkiju, kjer mu je le ta predlagal, da bi Hrvaška 50:50 financirala v NEK2?!

Seveda je to bolj pomembno kot pa domači volivci, ki si jih dve leti na suho nategoval in kaznoval za njihovo “neposlušnost”, jim grozil in izstavljal kazni. Predvsem pa je vsem jasno, da so bili datumi soočenj že vnaprej jasni in znani in da se jij ne udeležiš je jasen pokazatelj strahopetnosti.

Ker Janeza ni bilo v studiju, je bil tam Aleš Hojs, ki se je že v prvi minuti “izkazal” in pokazal s kakšnim namenom je on prisoten na soočenju. Elektro oligarh, kot je poimenoval Roberta Goloba, je bil zelo nizek udarec in voditelja bi morala ob tem reagirati. Ampak nista.

Verjetno se še vsi spomnite, da si je ravno SdS izmislila pojme “globoka država”, “tajkuni” in sedaj še “elektro oligarh”. Sicer nimajo pojma kaj to pomeni, ampak njihovim volivcem se to edino vsidra v spomin. In ko to ponavljaš, potem ljudje res verjamejo v to.

In sedaj pridemo k rumenim in rdečim kartonom na soočenjih. Glede na to, da je politična kultura v Sloveniji v “kurcu”, bi bilo smiselno, če bi se uporabil takšen način kot se uporablja pri športu za “nešportne poteze”, za žalitve in podtikanja. To možnost za “karton” bi morala imeti voditelja in bi moralo biti enako kot je pri nogometu. Dva rumena kartona – ni te več. Mogoče bi bil to način, da se vsaj malce povrne kultura govora med politiki, predvsem pa, da ne ponavljajo kot “stare lajne” ene in iste stavke cel večer – ja, Tonin in kozjanski bik, vaju gledam, ki sta se očitno odločila za repeticijo odgovorov, ker mogoče edino ko povesta desetič, vaju vajini volivci razumejo.

Komaj čakam soočenja med Robertom Golobom, ki je sicer še povsem neizkušen na političnem parketu in se ga da precej dobro zapeljati na željeno stran in Janezom Janšo, ki se bo moral zadrževati, da ne bo izpadel aroganten in piker. Ampak očitno so strategi SdSa ugotovili, da manj kot se pojavljal Janez na soočenjih, večji je izplen na volitvah za njih. In obratno. Ker sentiment državljanov v Sloveniji je precej proti Janezu.