Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip

Zakaj Jadranka Rebernik na nacionalni televiziji zahteva cenzuro Inštituta 8. marec / je to demokracija

Demokracijo si nekateri predstavljajo po svoje. Jadranka Rebernik, odgovorna urednica informativnega programa, se je odločila za zelo demokratično potezo – na nacionalni televiziji zahteva cenzuro Inštituta 8. marec. O njihovih akcijah, o njihovih zbiranjijh podpisov se pač na nacionalki, ki je postala zgolj in samo še trobilo ablasti, ne sme poročati.

Ja, to je demokracija po meri stranke SdS. Že dolgo se mi zastavlja zakaj imajo sploh še črko D v svojem nazivu, saj to kar se dogaja zadnje dve leti nima veze z demokracijo. Ampak v Sloveniji je vsak lahko vse kar si želi, kajne?

Saj je jasno, da so desničarjem na poti do volitev napoti vsi elementi, ki niso za njih. Studio City, Tarča, Tednik … Sedaj pa še prepoved poročanja o Inštitutu 8. marec je zgolj in samo dokaz, da smo se pred dvemi leti zbudili v fašizmu in da je vrag odnesel šalo. In ker je do volitev še 23 dni, sem prepričan, da ne bodo popuščali in na koncu bo vse zgolj in samo še promocija desnih strank in njihovih kolaborantov.

To, kar se sedaj dogaja z nacionalno televizijo je kriminal. To, da je Pivčeva stranka “parlamentarna” in da Golobova ni, je tudi zraslo na njihovem zeljniku. Še en dokaz, da če si nastaviš prave ljudi, potem lahko brez težav ugrabiš državo, ugrabiš nacionalno televizijo – za katero domoljupci itak ne plačujejo mesečne naročnine in nekateri, ki se s tem hvalijo sedijo v programskem svetu RTV.

To je ta demokracija, ki jo Janez že 30. let ustvarja v Sloveniji. Sicer nima veze z demokracijo, ampak njegovi začetki v komunizmu so mu očitno ostali živi in jih želi podoživeti. Na žalost Titu ne doseže niti do podplatov. Ampak volitve se bližajo. Tik Tak Tik Tak …

Tudi MMC je doživel veliko sprememb v zadnjih tednih. Dobili so cel kup desnosučnih kolumnistov, ki jih plačujejo. In dobili so črede trolov, ki opravljajo svoje delo. Ja, tako nekateri razumejo demokracijo. In to je zgolj samo še en dokaz, da nekateri ne razumejo pomena te besede in jo maličijo vsakodnevno.