soocenje soocenje

Robert Golob povozil Romano Tomc z valjarjem / še dve soočenji na TV in SdS bodo zapustili tudi troli

Dejstvo je, da soočenja najbolj škodijo stranki SdS. Najprej je poskušal Hojs, včeraj je bila na vrsti Romana Tomc. Hojsu ni uspelo “sprovocirati” ostalih v studiju, Romana Tomc pa je dokazala, da nima vsebine in da je vse kar zna povedati zgolj in samo to kar ponavljajo v SdS zadnje mesece. Še dve soočenji na televiziji in SdS bodo zapustili tudi troli, ker dvomim, da bi kdorkoli v Sloveniji oddal glas za njih po tem soočenju.

Nisem pričakoval veliko, dobil pa sem precej smeha ob ogledu oddaje Odločitev 2022. V bistvu je bilo na trenutke celo tragikomedično vse skupaj, sploh ko se je oglašala Romana Tomc s svojimi monologi, ki sicer niso imeli nobene veze s temami, ki jih je poskušal odpirati Jani Muhič, ampak je pač morala opravljati svoje poslanstvo – prodajati buče.

Ker je bil tokrat v studiju tudi Robert Golob, ki ni predvidljiv kot so sicer ostali predsedniki strank, je Romana Tomc parkrat naletela na “mino”. Oz. jo je Golob povozil z valjarjem. Namesto, da bi premislila kaj govori, jo je Robert Golob tako dobro sprovociral, da mu je sama dokazala, da besede o fašizmu, ki jih je izrekel Golob o SdSu – držijo.

To je bil eden izmed najbolj epskih momentov na televiziji v zadnjih letih in definitivno je dokaz, da ljudje z dobro retoriko, ki se ne ukvarjajo s preteklostjo lahko povozijo vse “najboljše kadre SdSa”, ki jih le ti pošiljajo v ogenj. Glede na to, da se Janez boji soočenj, je seveda jasno, da so vsi ti zgolj kolateralna škoda, ki jo lahko s pikrim cinizmom in z obračanjem besed pripraviš do tega, da ti sami priznajo vse.

Tudi njegov del govora o tviterju je bil precej epski, ko je zopet povedal, da ga nima in da je to vzporedni svet. Ko mu je Romana Tomc kontrirala, da imajo vsi predsedniki tviter in da ga ima tudi Papež, se mi je skoraj zaletelo. A ni super, če imajo vsi tviter za enosmerno komunikacijo? Da lahko mečejo drek v ljudi in jih blokirajo? Ja, to je ta demokracija po janšistično, kajne?

Vrtovec in Kovšča sicer nista točno vedela kaj delata v studiju, ampak tudi levi pol ni ravno briljiral. Ko bodo ugotovili, da se nikomur ne da več poslušati o preteklosti, ampak bi radi odgovore o prihodnosti, se bo tudi to mogoče spremenilo in bo debata še o čem drugem kot o preteklosti.

Koncept včerajšnje oddaje je bil sicer zanimiv, vendar bi se voditelj moral zavedati, da ima v studiju politike in to, da si je on predstavljal, da bo dobil odgovore na svoja preprosta vprašanja – je bilo kar zabavno. Namreč vsak politik, ko je prišel do besede je namreč poskušal “hijackati” čas in kar tekmovali so med seboj s svojimi nebulozami. V bistvu bi bilo smešno, če ne bi bilo tragično.

Ko sem ob koncu soočenja potegnil črto – ja, Slovenija potrebuje nove obraze, ki niso polni zamer in ki na stvari gledajo povsem drugače kot tisti, ki se že 20 in več let svaljkajo na političnem parketu. Predvsem pa Slovenija potrebuje človeka, ki bo s svojo vizijo dajal vzgled ostalim.

Še moja stava: Gibanje Svoboda bo zmagalo na volitvah in Robert Golob bo novi mandatar. Glede na to, da je že večkrat izrecno izjavil, da ne bo kolaboriral s SdS in NSi je to dobra izbira. Edini pomislek, ki mi pride na pamet pa je preprost – ima okoli sebe dovolj ljudi, ki jim lahko zaupa?

Aja, pa še tole – Romana Tomc pozna samohranilke upokojenke! To je ta bistroumnost evropske poslanke, ki ima plačo višjo kot Robert Golob – ker je pač Tomčevi Golobova plača trn v peti. Tolk smešno, da je že žalostno!

soocenje
soocenje