Refresh

This website www.had.si/blog/2022/04/06/sdsovci-niso-nikomur-nicesar-dali-sami-bomo-morali-placati-vse-njihove-cukrcke/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

ablast cukrcki ablast cukrcki

SdSovci niso nikomur ničesar dali / sami bomo morali plačati vse njihove “cukrčke”

Zadnje čase vse pogosteje slišim SdSovsko mantro, da so oni dali državljanom. Da so oni dali vsem. Da so poskrbeli za vse. Upam, da se vsi zavedamo, da SdSovci niso dali nikomur nič! Da bomo sami morali plačati vse njihove “cukrčke”, ki so jih nespametno in brez kakšnega premisleka delili. In niti to jim ne bo pomagalo, da bi zmagali na volitvah in sestavili koalicijo.

Izjave politikov, da so oni nekaj dali narodu so čista nebuloza. Še posebej, če je to edina točka, ki jo ima stranka v svojem predvolilnem programu in jo v predvolilnem času ponavlja iz dneva v dan povsod kjer se pojavijo.

Verjamem, da marsikateri domoljupec res verjame, da stranka SdS daje denar državljanom. In niti najmanj ne dvomim, da ti ljudje ne bodo obkrožili SdSa na volitvah. Vsi ostali se pač zavedamo – there ain’t no such thing as a free lunch.

Še posebej v času korona krize, ko ablasti ni bilo potrebno upoštevati fiskalnega pravila in nas je zadolževala in nas zadolžila – dolg na vsakega državljana je že dosegel 20.000 evrov. In ja, v tej številki je skrit ta SdSovski stavek, da so dajali državljanom. Da so pomagali vsem – kar je zopet laž, saj če izhajam zgolj iz sebe – jaz nisem dobil od države nič. Da ne bom lagal – dobil sem turistične bone, vendar jih ne bom unovčil, kajti ne podpiram dvigovanja cen, ki so se ga šli zaradi te poteze kozjanskega bika lastniki hotelov in apartmarjev.

To, da so cene zaradi turističnih bonov šle v nebo me ni presenetilo – vsak normalen hotelir bi storil enako, če bi imel možnost. No, če bi mu država dala možnost, saj je bilo jasno, da bodo ljudje uporabili turistične bone v turističnih destinacijah. Kaj pa hotelirji v Ljubljani? Ali pa v Zgornji Kungoti? No, to ni Bled ali Portorož in verjamem, da so precej “tanko piskali” v časi korona krize. Ampak ablast je “poskrbela za vse”, kajne?

Upam, da se vsi, ki huronsko navdušeni nad tem, da so “SdSovci dali nekaj njim” zavedajo, da zapitek bomo plačali državljani. Da bo Janez naslednji mandat v opoziciji in bo sabotiral vsak poskus normalizacije države, da bo zgolj in samo omenjal, da so oni nekaj dali, nekaj zgradili, … Takrat se spomnite, da boste vse njegove “cukrčke” sami plačali v naslednjih letih.

ablast cukrcki