svoboda svoboda

Gibanje Svoboda bo lahko sodelovalo na soočenjih na nacionalni televiziji / bodo odgovorni na RTV odstopili?

Gibanje Svoboda bo lahko sodelovalo na soočenjih na nacionalni televiziji, je odločilo upravno sodišče, saj po njihovem zaključku ne sodijo med neparlamentarne stranke. Bodo samopašni odgovorni ljudje na RTV, ki so se odločili v nasprotju z zakonom odstopili in se poslovili od svojih stolčkov?

Vem. Optimist sem. Nekateri so odstopili zaradi makete (še pomnite), drugi zaradi sendviča. Ti, ki so sedaj na ablasti se ablati držijo kot klopi in sem prepričan, da jim odstop ni niti najmanj intimna opcija.

Vsakomur, ki je vsaj malce priseben je bilo jasno, da bo odločitev RTV padla. Če so Pivčevi dovolili, da je “parlamentarna” stranka, ki v bistvu sploh ni – saj je Desus še vedno parlamentarna stranka, potem bi seveda enako morali storiti tudi z Golobovo stranko. Vendar so bili interesi pred zakonom. RTV se je zopet osmešila in dokazala, da je zgolj podaljšana roka Janeza.

Kar je zanimivo pri tej odločitvi je dejstvo, da bo sedaj RTV morala enako tretirati tudi stranko Naša prihodnost Ivana Galeta, kjer kandidira poslanka Levice Violeta Tomič.

Bilo bi smešno, če ne bi bilo žalostno. In še en dokaz, da si je ta ablast uzurpirala vse kar se je uzurpirati dalo. Ampak ko pridejo njihove uzurpacije do sodišča, pa padajo kot domine.

svoboda