Refresh

This website www.had.si/blog/2022/04/13/sram-me-je-da-sem-zagurjan-matjaz-svagan-ne-bo-skakal-v-zrak-ob-laznivi-sds-propagandi/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

zagorje nsi ploscad zagorje nsi ploscad

Sram me je, da sem Zagurjan / Matjaž Švagan “ne bo skakal v zrak” ob lažnivi SdS propagandi

Sem Zagurjan! In vedno bom. Ampak včeraj, ko sem prebral odziv župana Zagorja o lažnivi predvolilni propagandi stranke SdS, me je postalo sram! Po tehtnem premisleku smo se odločili, da zaradi tega ne bomo »skakali v zrak«, delali predvolilne zgodbe in s protesti tudi dodatne reklame omenjeni stranki.

Ne, Matjaž. Ne gre za to kar si zapisal. Gre za to, kar misliš. In če bi želel “ne delati reklame” potem se tudi ne bi oglasil s svojim pamfletom. Zgolj in samo priznal si, da ti je vseeno za Zagorje in da očitno to kar dela SdS podpiraš.

Se motim? Če se ne motim si tudi podpredsednik državnega sveta, kjer se odločaš kot se – in vsak, ki vsaj malček pozna politiko ve kako se odločaš!

Namesto, da bi se postavil na stran Zagorja in se postavil zopet SdSa, si izvedel “pahorja”. Verjetno tudi ti ne želiš biti “moralna avtoriteta”? Je lažje biti nekje vmes, na varni strani vsega, kajne? Nekoč, ko si bil mlajši, si bil drugačen. Si stal za svojimi idejami in ideali, ampak očitno so tista leta zgolj in samo še daljni spomin. Spreminjal si stvari in želel dobro. Pa sedaj? Za koga je tole dobro, kar ste objavili na spletni strani? Za Zagurjane al samo zate?

Mogoče si prebereš odgovor župana Hrastnika in za trenutek premisliš, če je bil tvoj odgovor zadovoljiv. Zame, kot Zagorjana, ni bil. Pa ne za to, ker gre za stranko SdS, ampak za to, ker očitno ne premoreš toliko “zagurskega ponosa”, da bi rekel bobu bob.

Saj poznate izrek: Vsaka reklama je dobra reklama, pa četudi je slaba. Ja, se zavedamo, da bodo kmalu županske volitve in da je treba biti “prijazen” do vseh volivcev. Posledično to pomeni, da si ne smeš zapreti vrat volivcev SdSa, kajne? V tem grmu tiči zajec?

Lahko bi pisal o rdečih revirjih, lahko bi pisal o tem, da se Zasauci niso uklanjali drugim, da so se stvari reševale z “aufbiksom”, … Ampak bom samlo še enkrat zapisal, da me je sram, ko preberem takšen odgovor pod katerega si se podpisal!

 

zupan svagan sds