Včerajšnji govor Janeza Janše na konvenciji stranke SdS je lahko precej dvoumen. SdSovci se bodo borili za glasove do zadnje preštete glasovnice, je izrekel Janez. V luči dogajanja z glasovnicami za volivce v tujini, ko jih Pošta Slovenije ni pravočasno odpremila in slučajno je Pošta v rokah SdS kadra, nas očitno lahko še marsikaj preseneti. Že to, da uporabi besedo boriti v povezavi z volitvami je precej zastrašujoče.

Se spomnite Trumpa in volitev v ZDA. Nas po porazu SdSa v nedeljo čaka podobna situacija. Glede na retoriko Janeza nas lahko pričakuje še kaj drugega. In vsekakor bomo naslednja štiri leta, ko bo Janez iz opozicije onemogočal delovanje koalicije pogosto slišali besede o ukradenih volitvah. Jaz se bolj bojim, da bo Janez v zadnjih vzdihljajih poskušal ukrasti te volitve, kajti on se bo boril do zadnje preštete glasovnice.

Janšistična demokracija zagotovo ni pot po kateri bi se rad sprehajal naslednja štiri leta. To, da ablast ne objavi poročila UMARja, ki prikaže dejansko stanje v Sloveniji, ki ni tako bleščeče kot pa ga slikajo Janez, Matej in Zdravko, je že dovolj zgovoren podatek.

Verjetno bodo kmalu po zamenjavi oblasti začeli padati okostnjaki iz omar in posledično bomo videli kako po “domače” je bilo vse pod to ablastjo. Da sta se cedila med in mleko za njihove kadre – preko 1800 zamenjav na položajih je zgolj en indic, da Janez rad nagraujejo svoje zveste podpornike. Da se je denar delil naokoli in da se verjetno nikomur ne sanja kdo ga je dobil in koliko.

Ko bodo narejene revizije vseh poslov z zaščitno opremo, srčno upam, da imamo v Sloveniji toliko tožilcev, da bodo lahko opravili svoje delo in da dobimo državljani dokaze, da je šlo za korupcijske posle, predvsem pa za polnjenje žepov tistim, ki so blizu SdS partije.

Še dva dneva imate, da greste na predčasno glasovanje in če vam ne uspe, potem pojdite v nedeljo na volišča in odločite o svoji usodi. In verjamem, da si nihče več nikoli ne želi vlade Janeza Janše, ki se bo boril za glasove do zadnje preštete glasovnice!

Recimo ne janšizmu v Sloveniji in začnimo zopet živeti življenja, ki si jih zaslužimo! Janšistično demokracijo si naj vtaknejo v rit!

janez volitve