Včerajšnje soočenje  na nacionalni televiziji, ki jo vsi plačujemo (razen Hojsa, Gošnika in podobnih) je prinesla veliko mero smeha, prav tako pa je prikazala vso nesposobnosti voditelja Igorja Pirkoviča. Pirki je oddajo voditel tako katastrofalno, da so gostje oddajo predčasno protestno zapuščali – upam, da je z Jelinčičem vse ok, kajti njegov padec ob odhodu je bil kar hilaričen. Kdor ni gledal tega soočenja, mu toplo priporočam ogled, da mu bo končno postalo jasno kam nas je pripeljal janšizem na nacionalni televiziji – da oddaje vodijo ljudje, ki ne vedo kaj tam delajo, predvsem pa zgolj in samo izvršujejo ukaze in vnaprej pripravljene poskuse diskreditacije politikov levega pola. Danes bi moralo celotno vodstvo RTV Slovenija odstopiti in se posloviti od svojih nastavljenih stolčkov.

Redko se zgodi, da je politično soočenje tako bizarno, da se v nekem trenutku vprašaš –  se to res dogaja ali pa si samo želiš takšnega dogajanja. Včeraj se je res dogajalo vse to. Ne, ne želim si takšnega dogajanja v politiki, ampak očitno je to modus operandi janšizam in povsem nekompetentnih ljudi na položajih, ki so tam samo zaradi svoje politične pripadnosti

Toliko bizarnosti na enem kupu je težko opisati, vendar to dogajanje včeraj je bil dokaz kaj pomeni janšizem na nacionalni televiziji z dodatkom povsem nesposobnega voditelja Igorja Pirkoviča, ki ni bil pripravljen na oddajo, niti se mu ni sanjalo kaj tam dela.

Očitno je bil namen oddaje poskus diskreditacije politikov levega pola in trepljanje po ramenih desnosučnih politikov. Vendar se ni izšlo po načrtih. Seveda je na koncu Janez Janša to označil za konstrukt KULa in tako v svoji maniri preložil krivdo na nekoga drugega. Verjetno, če bi ostal sam v studiu bi bil kriv lučkar ali pa snažilka. Pri njemu je ta refleks, da so za vse krivi drugi zelo močen!

Še enkrat – res vam priporočam ogled oddaje, sploh zadnje pol ure je še posebej hilaričnih.

Če lahko malce “spoilam” vse skupaj. Začne se z “nagovorom” Igorja Pirkoviča – dober večer Slovenija, še zadnjič na TV Slovenija. Očitno je vedel, da bo to njegovo zadnje vodenje oddaje na nacionalni televiziji in se je temu primerno tudi “pripravil”.

Že kmalu po začetku oddaje je bilo jasno, da bo Ivan Gale politikom nalil čistega vina. Sicer se ne strinjam, da se nekomu reče dvorni norček, ali pa notorični lažnivec – ampak ko je to resnica, je temu potrebno reči tako. In potem se je zgodil že prvi moment, ko je Zmago Jelinčič Ivanu Galetu pokazal sredinec.

Od tam je šlo vse skupaj samo še navzdol.

Robert Golob, ki je zaradi Covid-19 v samoizolaciji se je oglašal od doma je bil očitno glava tarča oddaje, saj so se ukvarjali z njegovim računom v Romuniji, z njegovo plačo, z njegovo dohodninsko odločbo. Poskusi Pirkoviča, da bi ga “diskreditiral” so bili tako abotni, da se jim je Golob v eter smejal in mu prijazno in v mirnem tonu razlagal stvari, ki se Pirkiju ne sanjajo, kljub temu, da je imel dostop do vseh teh informacij. Ampak Pirki je moral poskušati, saj je bil njegov šef v studiu in posledično si je moral “zaslužiti svojo mezdo”.

Eden izmed bolj zabavnih momentov je bil, ko je Janez Janša poskušal Golobu očitati v javnost plasirano zgodbo o denarju iz Albanije in mu je Golob razložil, da je ta oseba itak Janezov prijatelj. Janez je zopet dokazal, da ni sposoben soočenja in njegovi odgovori so bili konfuzni in brez repa in glave.

Potem se je zgodil moment, ko je Jelinčič povedal, da odhaja in odšel. Pri tem pa se je na stopnici spotaknil in očitno padel. Golob je vprašal, če je še živ in je Zmago iz zaodrja odgovoril: “Na žalost”.

Ker se je videlo, da takšno vodenje ne pelje nikamor, so soočenje zapustili še Luka Mesec in Ljubo Jasnič.

Sledila mu je Tanja Fajon, Marjan Šarec in Alenka Bratušek. V studiu so ostali še Ivan Gale, Matej Tonin, Zdravko Počivalšek, Janez Janša in oseba, katere imena in priimka ne poznam je pa v vsakič, ko je dobil besedo govoril o čebelarjih in ribičih. Verjetno predstavnik stranke Aleksandre Pivec, vendar ne vem kdo je on.

V zaključnem govoru je Ivan Gale šel na “nož” in povedal, da jih bodo “rezali kot salamo” – ne fizićno, ampak v prenesenem pomenu. Tonin in Počivalšek sta imela očitno napisan tekst kako nagovoriti Slovenijo in potem je sledil finale.

Robert Golob je z nasmehom na obrazu in poln optimizma imel govor novega premierja. Besede, ki jih je povedal so bile po dolgem času zopet optimistične, usmerjene v prihodnost, predvsem pa polne upanja, ki ga zadnja leta manjka v Sloveniji.

Seveda se Pirkovič ne bi izneveril gospodarju in je dal Janezu zaključno besedo. Ampak Janez je bil tako slab, da mu je Pirki s tem naredil samo škodo. Govoril je nepovezano, ni nagovarjal volivcev, spet je obračunaval z vsemi. Še eno soočenje in Janezov SdS pade pod 15 odstotkov.

Pirkijev zaključni govor je bil katastrofalen in gledalci nacionalne televizije si zaslužimo boljše voditelje, predvsem pa ne tako “partijsko” obarvane.

Vendar bizarnosti še ni bilo konec. V Odmeve je Rosvita poklicala Aleša Štrancarja, ki je komentiral dogajanje v studiu, ki ga sicer ni gledal – ampak to ga ni ustavilo, da ne bi hvalil desnice in kritiziral levice. Z eno besedo – podn! In tudi Peskova je dokazala, da bo za gospodarja naredila vse.

Bo treba na volitve, kajne? Sicer so mi všeč bizarnosti, ampak tole včeraj je preseglo vse meje normalnosti in pozno ponoči se je na to odzvala tudi vodstvo televizije – s povsem predvidljivim tekstom. Kako pač, kajne!

#dostjansizma

soocenje igor pirkovic